Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Filter voorkeuren

Bouwfase

Huren

Kopen

In verhuur/verkoop
In aanbouw
In studie
In voorbereiding

Kralingen-West

Beschrijving

Water en een rijke verzameling van verschillende buurten zijn de ingrediënten die samen Kralingen-West vormen. Aan de noordkant vind je de Kralingse Plas, die veel recreatiemogelijkheden biedt, zoals in de zomer lekker zonnen op de Plas. De wijk zelf is een typisch Rotterdamse lappendeken waar je de levendigheid van de stad ziet afgewisseld met rustgevende plekjes. Vanuit Kralingen-West ben je in een mum van tijd in het centrum, al is er ook in de directe omgeving meer dan genoeg te beleven.

Wijkgegevens

Bouwperiode 36% is gebouwd voor 1945 Gezinssamenstelling Eenpersoonshuishouden
51%
Bereikbaarheid 10 minuten Coolsingel 33 minuten Den Haag Tran 21, 24, 7 + metro A, B, C

Projecten in deze wijk

Hoekpand Berkelplein Sophiastraat
Hoekpand Berkelplein Sophiastraat

Woningcorporatie Woonstad gaat de 13 woningen en 5 bedrijfsruimtes van het hoekpand aan Berkelplein en de Sophiastraat in Rotterdam slopen. Na de sloop bouwt Woonstad hier 16 sociale basis huurwoningen terug. Sloop is nodig, omdat renovatie deze woningen niet voldoende kan verbeteren  om ze voor lange tijd bewoonbaar te maken. Door nieuwbouw komen er comfortabele en moderne woningen voor terug. De sloop begint in januari 2024.

Lees meer
Vernieuwbouw Chris en Robert
Vernieuwbouw Chris en Robert

Lees meer

Artikelen over deze wijk

Nieuwbouw Berkelblok levert 16 sociale huurwoningen op

Woonstad gaat 13 woningen en 5 bedrijfspanden in het hoekpand Berkelplein en Sophiastraat in Kralingen-West slopen. Hiervoor bouwt Woonstad 16 nieuwe sociale huurwoningen terug.

Lees meer

Starters krijgen een extra financieel steuntje in de rug met de Starterslening

Maximum aanvragen is bereikt, maar ze zijn nog niet allemaal goedgekeurd. Een Starterslening kun je aanvragen voor maximaal 30.000 euro voor de aankoop van hun eerste woning met een koopprijs tot 405.000 (NHG).

Lees meer

Wat koop je in Rotterdam voor 210.000 tot 355.000 euro?

Wil je een huis kopen in Rotterdam? Misschien heb je een specifieke buurt op het oog of bepaalde wijken waarin je vooral zoekt. Soms is het echter beter om verder te kijken dan wat je al kent of weet.

Lees meer

Wat koop je in Rotterdam voor 290.000 tot 435.000 euro?

Wil je een huis kopen in Rotterdam? Hoewel je misschien al jarenlang droomt van een bepaalde straat of buurt, is het soms beter om verder te kijken dan wat je al kent of weet.

Lees meer

“Rotterdam is heel geschikt om met kinderen te wonen”

Wat zijn de beste plekken om in Rotterdam goed te wonen met kinderen? Makelaar Nicole van Emmerik van Van Herk Makelaardij vertelt over de kindvriendelijke wijken in Rotterdam.

Lees meer

Van CEO tot student voor iedereen een passend huurappartement

Wat Rotterdam Apartments doet, dat is met zo’n naam geen geheim. Maar het ‘hoe en waarom’ achter de organisatie is vooral in de huidige markt des te interessanter.

Lees meer