Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Filter voorkeuren

Bouwfase

Huren

Kopen

In verhuur/verkoop
In aanbouw
In studie
In voorbereiding

Kralingen-Oost

Beschrijving

Kralingen-Oost is een karakteristieke wijk met een historische uitstraling, grotendeels beschermd stadsgezicht. Woon je in Kralingen-Oost, dan woon je in de stad en, met het Kralingse Bos op loopafstand, groen tegelijk. Kralingen-Oost biedt ook meer dan genoeg om te werken, sporten en studeren. De Erasmus Universiteit, Hogeschool Rotterdam, Excelsior en diverse bedrijven zijn hier gevestigd, wat de bedrijvigheid in de omgeving divers maakt.

Wijkgegevens

Bouwperiode 54% is gebouwd voor 1945 Gezinssamenstelling Eenpersoonshuishouden
58%
Bereikbaarheid 16 minuten Coolsingel 36 minuten Den Haag Tram 18, 21, 24 + metro A, B, C

Projecten in deze wijk

Excelsior Gebiedsontwikkeling
Excelsior Gebiedsontwikkeling

Lees meer
Abram van Rijckevorselweg (Woudestein)
Abram van Rijckevorselweg (Woudestein)

Lees meer
A16 Zone OV Knoop Kralingse Zoom
A16 Zone OV Knoop Kralingse Zoom

Lees meer
Canvas Living
Canvas Living

Bij kantorenpark Brainpark 1 in de wijk Kralingen-Oost is deze zomer de bouw begonnen van 614 woningen. De woningen zijn vooral bedoeld voor studenten en mensen die willen huren in het middensegment. Het omvat 379 studio's en 235 tweekamerappartementen. De bewoners van Canvas Living maken straks gebruik van gezamenlijke dakterrassen en ruimtes om te studeren of te sporten. Ook komt er openbare horeca in het gebouw.

Lees meer
Brainpark Rush
Brainpark Rush

Lees meer
Hofje van Weltevreden
Hofje van Weltevreden

De bouw betreft een nieuw woonconcept met appartementen. De verwachting is dat eind 2024, aan de ‘s-Gravenweg 208, het “Hofje van Weltevreden” gerealiseerd zal zijn. In totaal komen er minimaal 28 appartementen in de verhuur voor wie kwaliteit en verzorging een eerste levensbehoefte is.

Lees meer

Artikelen over deze wijk

In Brainpark komt Canvas Living voor studenten en starters

In Canvas Living komen 379 studio's en 235 tweekamerappartementen. De bewoners maken straks gebruik van gezamenlijke dakterrassen en ruimtes om te studeren of te sporten.

Lees meer

Een kleinschalig gebouw met villa-appartementen in een oud stukje Rotterdam

In een groene omgeving aan de ‘s-Gravenweg 454 in de wijk 's-Gravenland, komt een kleinschalig gebouw met 13v villa-appartementen. Veel groen en alle benodigde voorzieningen in de buurt.

Lees meer

Starters krijgen een extra financieel steuntje in de rug met de Starterslening

Maximum aanvragen is bereikt, maar ze zijn nog niet allemaal goedgekeurd. Een Starterslening kun je aanvragen voor maximaal 30.000 euro voor de aankoop van hun eerste woning met een koopprijs tot 405.000 (NHG).

Lees meer

Brainpark I wordt een levendige en groene locatie met min. 2.500 woningen

Metamorfose Brainpark 1: van stenige kantoren naar wonen, werken, studeren en recreëren. Minimaal 2.500 woningen van sociale huur, midden- tot hogere segment voor studenten, starters en gezinnen.

Lees meer

“Rotterdam is heel geschikt om met kinderen te wonen”

Wat zijn de beste plekken om in Rotterdam goed te wonen met kinderen? Makelaar Nicole van Emmerik van Van Herk Makelaardij vertelt over de kindvriendelijke wijken in Rotterdam.

Lees meer

‘Eeuwige studenten’ stichtten gezin in voormalig studentenhuis

Het liefst blijven Edwin van Buuren en Maaike van der Kaaij voor altijd in de Waterloostraat in Kralingen-Oost wonen.

Lees meer