Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Nieuwbouw Rotterdam

Op onze site bieden wij je de mooiste nieuwbouw uit Rotterdam

De leukste nieuwbouw Rotterdam projecten vind je op onze website. Sta je op het punt om een woning te kopen of bevind je je nog in de oriëntatiefase? In welke fase je je ook bevindt, we helpen je graag op weg in jouw zoektocht naar je ideale nieuwbouw woning in Rotterdam.

Waarom kiezen voor een nieuwbouw woning in Rotterdam?

Rotterdam staat bekend als het Manhattan aan de Maas. De stad is booming en steeds meer gezinnen, studenten, alleenstaanden, ondernemers en toeristen trekken er naartoe. De architectonische gebouwen en woningen, het aanbod van kunst en cultuur, horeca en uitgaansgelegenheden zijn mede hiervoor verantwoordelijk. Door al deze ontwikkelingen willen steeds meer mensen naar Rotterdam komen en dit resulteert dan ook in veel nieuwbouw projecten zoals bijvoorbeeld West507 of Remisehof. Rotterdam is dan ook tot nummer vijf verkozen in de top tien van ‘top cities in the world’ door Lonely Planet.

 

Festivals, terrassen en vermaak in overvloed in Rotterdam

 

Voordelen van een nieuwbouw woning in Rotterdam

Je kunt ervoor kiezen om de charmes van het stadsleven op te zoeken door een nieuwbouwwoning te vinden in het centrum in hartje Rotterdam. Hierdoor krijg je een echt stadsgevoel. Het centrum van Rotterdam is zeer levendig. Er is een grote keuze aan winkels, toko’s en restaurants. Voorzieningen zijn dichtbij te vinden en bezienswaardigheden zoals de Markthal, Erasmusbrug en de Kubuswoningen liggen ook op steenworp afstand. Daarnaast zijn er een hoop andere activiteiten te beleven in Rotterdam. De bereikbaarheid met het openbaar vervoer in Rotterdam zorgt ervoor dat je snel op de gewenste locatie arriveert. Kortom, wonen in het centrum van Rotterdam biedt je alles!

 

Wil je wel het stedelijke gevoel van Rotterdam, maar wil je rustiger wonen met meer groen en het liefst ook nog in een leuke nieuwbouw woning? Dan kun je ervoor kiezen om in een wijk buiten het centrum te gaan wonen. Hier ervaar je wel de voordelen van wonen in een bruisende stad als Rotterdam, maar heb je bijvoorbeeld minder last van verkeersdrukte. Ook buiten het centrum zijn er goede voorzieningen te vinden. Door een goede verbinding met het openbaar vervoer ben je relatief snel in het centrum. Je hebt minder met file te maken wanneer je buiten Rotterdam woont. Via onze woningzoeker vind je snel en gemakkelijk de leukste nieuwbouw Rotterdam projecten die voldoen aan jouw wensen.

Opkomende wijken met nieuwbouw aanbod in Rotterdam

Hoewel er veel nieuwbouwprojecten in Rotterdam gerealiseerd worden neemt het aanbod op de woningmarkt af. Dit kan toegeschreven worden aan de populariteit van Rotterdam. Door de opkomst van hippe horecagelegenheden en uitgaansgelegenheden, de transformatie van industriële panden en het aanpassen van oude wooncomplexen is Rotterdam een zeer gewilde stad geworden om in te wonen.

Door de krapte die hierdoor is ontstaan zijn verschillende wijken in opkomst. Enkele voorbeelden hiervan zijn: Kralingen-West  en het Lloydkwartier. Deze wijken kenmerken zich door een ruimer aanbod en beter betaalbare vraagprijzen. Kralingen-West staat bekend om zijn dorpse karakter middenin de stad, waar voor alle leeftijden wel iets te beleven valt. Je kunt er terecht voor hippe winkels, horecagelegenheden en natuurlijk de Kralingse Plas.

In het Lloydkwartier woon je vlakbij het icoon van Rotterdam: de Euromast. In deze wijk zijn mooie en karaktervolle nieuwbouw projecten gerealiseerd. Je waant jezelf in een historische haven met in elke richting een interessant uitzicht. Je ziet de Rotterdamse haven, de Maas, het ss Rotterdam en het centrum. Ontdek hoe je zelf je eigen huis kunt bouwen in het Lloydkwartier.

Natuurlijk zijn er ook nog heel veel andere opkomende wijken, via onze woningzoeker vind je snel en gemakkelijk de leukste nieuwbouw in Rotterdam. Mocht je vragen hebben over ontwikkelingen van nieuwbouw projecten in Rotterdam neem dan gerust contact op. Wij helpen je graag op weg in de vele nieuwbouwprojecten die er zijn, want Rotterdam is de stad van je leven!