Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Huizenprijzen Rotterdam

Waar vind je iets voor jouw budget?

Benieuwd naar de ontwikkelingen van de huizenprijzen in Rotterdam? Op Wonen in Rotterdam lees je alles over de verschillen in prijsklassen tussen verschillende wijken en verschillende soorten woningen. Wij helpen je met je zoektocht naar de juiste woning in Rotterdam en geven je een goed overzicht van de huizenprijzen in Rotterdam.

Wat zijn de ontwikkelingen van de huizenprijzen in Rotterdam?

Naast het bestaande aanbod en renovatie en transformatie van bestaande woningen en gebouwen worden ontzettend veel nieuwbouwprojecten in Rotterdam gerealiseerd. Deze groeiende populariteit is dan ook van invloed op de huizenprijzen in Rotterdam. Doordat de stad steeds meer gewild is om in te wonen en door toegenomen krapte op de woningmarkt, zijn de huizenprijzen in Rotterdam flink gestegen. Factoren als de opkomst van uitnodigende horecagelegenheden en uitgaansgelegenheden, de toename van toerisme, iconische architectuur, inspirerende kunst en cultuur, leuke activiteiten en comfortabele wooncomplexen spelen ook zeker mee.

Van de vier grote steden in Nederland zijn de huizenprijzen ook in 2021 hard gestegen. In het tweede kwartaal van 2021 waren de huizenprijzen in Rotterdam volgens het CBS met 13,2% t.o.v. een jaar eerder. Dat is beduidend hoger dan de landelijke gemiddelde stijging. In Rotterdam was het aantal woningen dat in het tweede kwartaal van 2021 van eigenaar wisselden 8,9 procent lager dan een jaar eerder.

Welke prijsklassen vind ik in welke wijken?

De huizenprijzen in Rotterdam zijn zeer uiteenlopend en afhankelijk van het type woning, bouwjaar en locatie. Zo betaal je in sommige wijken drie keer zoveel per vierkante meter dan in andere wijken. Dit ligt natuurlijk aan je woonwensen: wil je stedelijk wonen, rustig wonen, dorps wonen of ergens daar tussenin?

Zoals in de meeste grote steden in Nederland is het stadscentrum van Rotterdam het populairste deel om in te wonen. Je bevindt je hier in het epicentrum van een opkomende wereldstad. Alle voorzieningen en bezienswaardigheden bevinden zich op een steenworp afstand. Met het openbaar vervoer verplaats je je makkelijk naar elke gewenste locatie. Vanwege het kleine aanbod zijn de huizenprijzen in Rotterdam centrum dan ook één van de hoogste van de stad.

Hiernaast staan er diverse ontwikkelingen in de startblokken om niet alleen het aanbod woningen te vergroten, maar ook de leefbaarheid. Een gezond leefklimaat waar je fijn kunt wonen, werken en recreëren. Lees ons artikel over de 7 Stadsprojecten.

We hebben artikelen over elke prijsklasse in Rotterdam:

Huizenprijzen in Rotterdam-Noord

Huizenzoekers die graag in het centrum van Rotterdam willen wonen, kiezen steeds vaker voor een Rotterdam-Noord. De prijzen liggen in het noorden van Rotterdam iets lager dan in het midden van het centrum en is daardoor aantrekkelijk om relatief betaalbaar te wonen. Naast dat de huizenprijzen in Rotterdam-Noord lager zijn dan in het Centrum, heeft Rotterdam-Noord nog meer te bieden. Rotterdam-Noord heeft karakteristieke huizen van voor de Eerste en Tweede Wereldoorlog, daarnaast is Rotterdam-Noord is erg geschikt voor gezinnen, alleenstaanden en studenten. Er zijn verschillende barretjes te vinden en in de zomerperiode is Rotterdam-Noord erg levendig met de stadsparken zoals het Vroesenpark waar veel mensen komen om te barbecueën of om één van de vele festivalletjes te bezoeken.

Huizenprijzen in Rotterdam-Zuid

In Rotterdam-Zuid zit de woningverkoop in de lift. Vanwege de stijgende huizenprijzen in Rotterdam centrum en Rotterdam-Noord besluiten steeds meer mensen om een woning op Zuid te vinden. Zo zeg je dat in Rotterdam, op Zuid. Hier is het nog wel mogelijk om een betaalbaar appartement of eengezinswoning te kopen. De huizenprijzen in Rotterdam-Zuid zijn zeer aantrekkelijk voor woningzoekenden. De nieuwbouw op Katendrecht, de Kop van Zuid, rondom Hart van Zuid en in Feijenoord maakt dat Rotterdam-Zuid steeds aantrekkelijker wordt.

Huizenprijzen in Rotterdam-West

Ook het westen van Rotterdam is in beweging. Je vindt hier onder andere het deelgebied Delfshaven. Het wordt gekenmerkt door een afwisselend straatbeeld: authentieke huizen en gebouwen, smalle volkse huizen en imposante lanen. De huizenprijzen in het westen van Rotterdam zijn nog betaalbaar voor studenten, gezinnen en alleenstaanden. Tussen de bestaande bouw komen goed ingepaste nieuwbouwprojecten, zoals West507, Diepeveen en De Raedt. De omliggende gebieden zoals Schiehaven Noord en M4H zullen de aankomende jaren transformeren in nieuwe, duurzame woonwijken.

Huizenprijzen in Rotterdam-Oost

Rotterdam-Oost kenmerkt zich door een afwisseling van volkse buurten tot aan studentenwijken en wijken met statige woningen. Zo staat Kralingen-West bekend om zijn dorpse karakter waar voor alle leeftijdsgroepen wel iets te beleven valt. Er zijn leuke winkels, horecagelegenheden en er is genoeg groen. Je hebt er ook wijken als Prinsenland en Ommoord, waar het open en groen is, en het dorpse Kralingse Veer. De huizenprijzen in Rotterdam-Oost kunnen erg variëren per wijk.

Welke type woningen gaan hard en welke niet? 

Natuurlijk is er een grote variatie van woningtypes in Rotterdam. De prijzen van huizen in Rotterdam hangen af van je woonwensen: wil je klein of groot wonen, in een authentiek huis of nieuwbouw, in het drukke stadscentrum of toch in een rustige woonwijk. Via het woningaanbod op onze site vind je snel en gemakkelijk een overzicht van de huizenprijzen in Rotterdam. Neem gerust contact met ons op als je hier vragen over hebt. Wij helpen je graag op weg met je zoektocht naar een woning, want Rotterdam is de stad van je dromen!