Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Huis kopen in Rotterdam?

Droom jij van je eigen woning in Rotterdam?

Een huis kopen in Rotterdam, droom jij er al over? Of weet je nog niet helemaal wat je wensen zijn? Rotterdam biedt voor ieder wat wils. Je kunt ervoor kiezen om in het levendige centrum een huis te kopen of juist om wat meer rust op te zoeken in een bruisende volksbuurt. Op ons platform Wonen in Rotterdam kun je een grote variatie vinden aan koopwoningen en nieuwbouwprojecten. Wij reiken je handvatten aan om een huis te kopen in Rotterdam.

Stad in opkomst

De populariteit van Rotterdam neemt ook als woonstad enorm toe. De komst van nieuwe architectonische iconen, de opmars van kunstzinnige en culturele activiteiten, nieuwe eettentjes, bars en uitgaansgelegenheden zorgen ervoor dat het één van de populairste steden van Nederland is. Rotterdam werd al geprezen als must see city door vooraanstaande media zoals New York Times, Rough Guide, The Independent, Lonely Planet en The Wall Street Journal. Laatstgenoemde riep Rotterdam zelfs uit tot de coolste stad van Nederland! 

De Markthal is een van de redenen dat Rotterdam zo populair is.

Voordelen van een huis kopen in Rotterdam

Je hebt je pijlen niet voor niks gericht op deze stad. De Maasstad staat van oudsher bekend als een harde en grauwe arbeidersstad. Toch groeit de aantrekkingskracht bij zowel toeristen als buitenstaanders. Er is voor iedereen wel een reden om van de stad te houden en een huis te kopen in Rotterdam: de architectuur met iconische bouwwerken zoals de Erasmusbrug, De Rotterdam, Fenix en de Koopgoot, de verschillende wijken en deelgebieden met hun karakteristieke kenmerken, de rijke kunst en cultuur en de mogelijkheden om uit te gaan en om in leuke en hippe tenten te eten en te drinken. Ook staat Rotterdam bekend om zijn sportieve imago. Er zijn steeds meer mensen die een huis willen kopen in Rotterdam. Zo zijn er volgens het rapport van Dynamis in het vierde kwartaal van 2019 meer dan 2.000 woningen verkocht op de Rotterdamse woningmarkt. 

Wanneer je een huis koopt in een stad als Rotterdam ervaar je al snel de trots van bewoners op hun stad! Door de goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer ben je binnen no time op je gewenste locatie binnen de stad of juist daarbuiten. Voorzieningen zoals basisscholen en supermarkten zijn altijd dichtbij te vinden.

 

Mogelijkheden om een huis te kopen in Rotterdam

Rotterdam is een populaire stad om een huis te kopen. De markt wordt krapper, maar bij Wonen in Rotterdam helpen we je graag op weg om wel jouw droomhuis te vinden. 

De gemiddelde koopprijzen van huizen zijn sterk gestegen. De gemeente heeft daarom als ambitie om binnen tien jaar 50.000 nieuwe woningen te bouwen. Momenteel worden er al veel nieuwbouwprojecten in Rotterdam gerealiseerd. Op Wonen in Rotterdam kun je nieuwbouwprojecten vinden zoals West507, Het ZuideR en Overhoeks, een aantal aantrekkelijke koop projecten.

 

In het centrum van Rotterdam woon je dichtbij alle bekende bezienswaardigheden en beleef je het echte stadsgevoel, terwijl je in de buitenwijken van meer rust en groen kunt genieten maar nog steeds het Rotterdamse gevoel ervaart. Het voordeel van de buitenwijken is dat de markt daar wat minder overspannen is en je gemakkelijker aan een betaalbaardere koopwoning kunt komen. Zo zijn er opkomende wijken als Bospolder, Tussendijken, Charlois en Feijenoord. Op onze wijkpagina’s vind je gemakkelijk meer koopwoningen in Rotterdam.