Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Filter voorkeuren

Bouwfase

Huren

Kopen

In verhuur/verkoop
In aanbouw
In studie
In voorbereiding

Oud-IJsselmonde

Beschrijving

In Oud-IJsselmonde vind je authentieke gebouwen en karakteristieke straten. Het oude dijkdorp is een rustige, groene buurt. En wil je even helemaal weg? Ontspan dan op het Eiland van Brienenoord, een stuk dynamische natuur met kronkelige paden door dichtbegroeide velden en wild wilgenbos. Dankzij de goede bereikbaarheid ben je zo in de stad of op de snelweg.

Wijkgegevens

Bouwperiode 35% is gebouwd in de jaren 90 Gezinssamenstelling Samenwonend zonder kinderen
33%
Bereikbaarheid 20 minuten Kop van Zuid 36 minuten Den Haag Bus 75,83,140,183,283 + tram 23

Projecten in deze wijk

Stadionpark – Waterkant
Stadionpark – Waterkant

Een unieke, grotendeels autovrije wijk waar woningen, horeca, openbaar vervoer en andere voorzieningen samenkomen. En waar optimaal gebruik wordt gemaakt van de kwaliteiten van de Nieuwe Maas en het beoogde Getijdenpark. Dát is Waterkant, het deelgebied in Feyenoord City waar eerder onder andere een nieuw stadion zou komen. Nu het stadion er definitief niet komt, krijgt dit deelgebied een andere invulling.

Lees meer
StartR IJsselmonde
StartR IJsselmonde

Op deze locatie realiseert C3 Living een complex van 153 flexwoningen. De woningen worden vooraf in de op het terrein gelegen Hal F gebouwd. Er komen twee typen flexwoningen; éénpersoonswoningen van 18 m2 en tweepersoonswoningen van 35 m2.

Lees meer
Ambachtshof
Ambachtshof

De rijke combinatie van het stadse leven, voldoende privacy en riante leefruimte. Ambachtshof staat garant voor knus en ontspannen wonen, maar toch dicht bij de stad. En dat allemaal in een groene omgeving waar kinderen de ruimte hebben om te spelen en voor buren om elkaar te ontmoeten. Het project omvat 11 klassieke en energiezuinige koopwoningen, waarvan 10 twee-onder-een-kapwoningen en 1 vrijstaande villa. Een unieke kans die je zelden zo dicht bij de stad tegenkomt.

Lees meer
Waterside III
Waterside III

Waterside III bevindt zich naast de Brienenoordbrug. Een appartementengebouw van maximaal 70 meter hoog. Er komen circa 176 huurappartementen.

Lees meer
Waterside II
Waterside II

Aan de oever van de Maas langs de Oostdijk in Oud-IJsselmonde komt een nieuwbouwlocatie met 10 stadswoningen en 115 appartementen in de vrije huursector. Het project, genaamd Waterside II, zal voldoen aan de eisen van deze tijd. Denk aan geluidsisolerende gevels, gebruik van aardwarmte en een prachtige binnentuin die je doet vergeten dat je eigenlijk in de stad bent.

Lees meer

Artikelen over deze wijk

Flexwoningen

StartR biedt flexibele woningen voor starters én herstarters

Rotterdam wil de komende jaren ruimte bieden voor 2.000 flexwoningen. Of je nu uit huis wilt, in Rotterdam komt studeren of door omstandigheden met spoed een nieuwe woning nodig hebt.

Lees meer

Een samensmelting van landschap en gebouwen waar duurzaamheid een belangrijke rol speelt

Het Colosseumplot is het gebied rondom de Colosseumweg, het Vredesplein en de Beijerlandselaan. Hier komt een groene, klimaatadaptieve en toekomstbestendige buurt met circa 550 woningen en diverse voorzieningen.

Lees meer

Waterside III: wonen met uitzicht over de Maas in Oud IJsselmonde

Bij Waterside III gaat het om een toren van maximaal 70 meter hoog. Er komen maximaal 176 huurappartementen in de middeldure en duurdere prijsklasse.

Lees meer

Maak kennis met Oud-IJsselmonde: authentieke gebouwen en karakteristieke straten aan de Maas

Heerlijk gelegen aan de Maas met een oude kern met historische gebouwen en woningen. De komende jaren wordt gebouwd aan een grote diversiteit aan woningen voor doorstroming van bestaande bewoners en voor nieuwe bewoners.

Lees meer

Starters krijgen een extra financieel steuntje in de rug met de Starterslening

Maximum aanvragen is bereikt, maar ze zijn nog niet allemaal goedgekeurd. Een Starterslening kun je aanvragen voor maximaal 30.000 euro voor de aankoop van hun eerste woning met een koopprijs tot 405.000 (NHG).

Lees meer

Ambachtshof in IJsselmonde is riant wonen met het knusse van een hofje

In Oud-IJsselmonde achter de dijk aan de Nieuwe Maas ligt Ambachtshof. Grote eengezinswoningen gebouwd in de vorm van een gezellig hofje. Er zijn nog enkele woningen beschikbaar.

Lees meer