Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Filter voorkeuren

Bouwfase

Huren

Kopen

In verhuur/verkoop
In aanbouw
In studie
In voorbereiding

Lombardijen

Beschrijving

Lombardijen is een groene long in Rotterdam waar jong en oud samenkomen. Als je rust en stilte wilt vlak bij de stad, is dit een uitstekende plek om te wonen. De wijk is goed georganiseerd met voornamelijk laagbouw. De verbindingen zijn uitstekend met bus- en tramlijnen en zelfs een eigen treinstation.

Wijkgegevens

Bouwperiode 75% is gebouwd in de jaren 60 Gezinssamenstelling Eenpersoonshuishouden
45%
Bereikbaarheid 13 minuten Zuidplein 40 minuten Den Haag Bus 70, 76 + tram 25, 2

Projecten in deze wijk

2e Opbouwstraat
2e Opbouwstraat

Lees meer
Goede Herderkerk
Goede Herderkerk

Lees meer
Tuinbuurt Vrijlandt
Tuinbuurt Vrijlandt

Tuinbuurt Vrijlandt wordt een kindvriendelijk, duurzaam en karakteristiek tuindorp in de wijk Lombardijen. Gelegen aan de prachtige Ogiersingel en Jan Vrijlandt singel. Er zijn nog enkele koopwoningen beschikbaar met een ruime zolder, een heerlijke tuin en zonnepanelen. De start verhuur van de sociale eengezinswoningen en -appartementen staat gepland in het eerste kwartaal van 2023.

Lees meer

Artikelen over deze wijk

Wonen met de charmes van een tuindorp en de duurzaamheidseisen van de toekomst

Wonen in Tuinbuurt Vrijlandt betekent duurzaam wonen in een smaakvolle jaren '30 woning in tuindorp stijl. Er zijn er nog enkele koopwoningen beschikbaar. Verhuur sociale woningen gaat gefaseerd, oplevering 3e kwartaal.

Lees meer

Starters krijgen een extra financieel steuntje in de rug met de Starterslening

Maximum aanvragen is bereikt, maar ze zijn nog niet allemaal goedgekeurd. Een Starterslening kun je aanvragen voor maximaal 30.000 euro voor de aankoop van hun eerste woning met een koopprijs tot 405.000 (NHG).

Lees meer

Eerste kopers Tuinbuurt Vrijlandt stellen zich voor

Wil je net als Enes en Busra wonen in een karakteristiek tuindorp van de 21e eeuw in een duurzame woning, gelegen aan of bij het water? De inschrijving derde fase ‘Granpré Molière’ Tuinbuurt Vrijlandt is gestart.

Lees meer

Wat koop je in Rotterdam voor 195.000 tot 250.000 euro?

Wil je een huis kopen in Rotterdam? Hoewel je misschien al jarenlang droomt van een bepaalde straat of buurt, is het soms beter om verder te kijken dan wat je al kent of weet. Stel niet de buurt, maar je budget centraal!

Lees meer

290 nieuwe woningen in Tuinbuurt Vrijlandt

In Smeetsland-Noord worden 290 nieuwe huur-en koopwoningen gebouwd voor uiteenlopende doelgroepen, waarvan 100 in de sociale huursector. De nieuwe wijk in IJsselmonde, genaamd Tuinbuurt Vrijlandt, wordt energieneutraal.

Lees meer

Luieren, leren en luisteren in Lombardijen

Je hoort er gitaren gillen, twijgjes breken en spijkers krom slaan. Je leert er verschillende underground muziekstijlen, ontspannen, bewegen, bouwen en geitenkaas brouwen.

Lees meer