Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Filter voorkeuren

Bouwfase

Huren

Kopen

In verhuur/verkoop
In aanbouw
In studie
In voorbereiding

Groot-IJsselmonde

Beschrijving

Hier woon je rustig en groen, met goede verbindingen naar het centrum per trein en tram. Opvallende elementen in de wijk zijn het grote Maasstad Ziekenhuis en het Feijenoord Stadion, De Kuip, aan de noordzijde. Centraal in de wijk ligt winkelcentrum Keizerswaard, waar u terecht kunt voor uw dagelijkse boodschappen. Voor bijzondere natuur ga je naar het eiland Brienenoord, dat iets ten noorden van de wijk ligt. Groot-IJsselmonde bestaat uit een noord- en zuidzijde.

Wijkgegevens

Bouwperiode 48% is gebouwd in de jaren 60 Gezinssamenstelling Samenwonend zonder kinderen
20%
Bereikbaarheid 18 minuten Zuidplein 36 minuten Den Haag Tram 2, 23

Projecten in deze wijk

Hollands tuin
Hollands tuin

Lees meer
Verdichting Centrumplan IJsselmonde
Verdichting Centrumplan IJsselmonde

Lees meer
Rietveld- Smeetsveld
Rietveld- Smeetsveld

Lees meer
A. De Jongstraat
A. De Jongstraat

Lees meer
Thialf Locatie
Thialf Locatie

Lees meer
Meerweide
Meerweide

Meerweide verandert de komende jaren in een toekomstbestendig wooncomplex met 216 studio’s voor ouderen met een zware zorgvraag én een prettige werkomgeving voor medewerkers. Meerweide vormt hierdoor straks ook het middelpunt van dé ouderenhub in IJsselmonde, met een huisartsenpraktijk, dagopvang faciliteiten, een sfeervolle brasserie met terras/ tuin, een Huis van de wijk en een kinderopvang.

Lees meer
De Spechten
De Spechten

Lees meer
Sportcampus
Sportcampus

Op de Sportcampus op het voormalig trainingscomplex Varkenoord van sportclub Feyenoord in Rotterdam Zuid staat over enkele jaren een parkachtige woonwijk met ruim 800 woningen, twee middelbare scholen met een sporthal, een verzamelplek voor deelvervoer en andere voorzieningen.

Lees meer
De Buitenkans
De Buitenkans

Een échte buitenkans, hoe vaak komt zo iets voor? In dit geval niet 1, maar 32 keer. In 15 tramminuten ben je in het stadscentrum en binnen 3 autominuten op de A16. Dagelijkse voorzieningen op loopafstand én je woont direct aan een park in woning met een echte WOW-factor! De bouw is inmiddels gestart en binnenkort gaan de laatste woningen in de verkoop.

Lees meer

Artikelen over deze wijk

Wonen aan een park is een échte Buitenkans

12 drie-onder-een-dak woningen en 20 twee-onder-een-dak woningen met een WOW-factor in Park de Twee Heuvels. Uitzicht over het parklandschap, hoge ramen en royale terrassen. Er zijn er nog enkele beschikbaar.

Lees meer

Starters krijgen een extra financieel steuntje in de rug met de Starterslening

Maximum aanvragen is bereikt, maar ze zijn nog niet allemaal goedgekeurd. Een Starterslening kun je aanvragen voor maximaal 30.000 euro voor de aankoop van hun eerste woning met een koopprijs tot 405.000 (NHG).

Lees meer

Sportcampus wordt een parkachtige woonwijk met ruim 800 woningen

Op de Sportcampus in Rotterdam Zuid staat over enkele jaren een parkachtige woonwijk met ruim 800 woningen, twee middelbare scholen met een sporthal, een verzamelplek voor deelvervoer en andere voorzieningen.

Lees meer

Wat koop je in Rotterdam voor 195.000 tot 250.000 euro?

Wil je een huis kopen in Rotterdam? Hoewel je misschien al jarenlang droomt van een bepaalde straat of buurt, is het soms beter om verder te kijken dan wat je al kent of weet. Stel niet de buurt, maar je budget centraal!

Lees meer

Wat koop je in Rotterdam voor 290.000 tot 435.000 euro?

Wil je een huis kopen in Rotterdam? Hoewel je misschien al jarenlang droomt van een bepaalde straat of buurt, is het soms beter om verder te kijken dan wat je al kent of weet.

Lees meer

Het grote geheim van Groot-IJsselmonde

Ook al woon je niet in IJsselmonde en kom je er alleen wanneer je de Van Brienenoordbrug passeert, er zijn genoeg redenen om de afslag ‘IJsselmonde’ wél een keer te pakken.

Lees meer