Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Filter voorkeuren

Bouwfase

Huren

Kopen

In verhuur/verkoop
In aanbouw
In studie
In voorbereiding

Hillegersberg-Noord

Beschrijving

Deze wijk barst van de kwaliteiten en historie. De Bergse Voor- en Achterplas zijn beeldbepalend en omgeven door groen, mooie woningen en havens. Via de sluizen vaart u met uw sloep de Rotte op richting stad of Rottemeren. Tussen de plassen loopt de Straatweg, geflankeerd door de mooiste villa’s en appartementen. De straat eindigt in het historische dorp bij de Hillegondakerk waar je mooie winkels vindt in en rond de Bergse Dorpsstraat. Ook natuurzwembad ’t Zwarte Plasje is bijzonder.

Wijkgegevens

Bouwperiode 29% is gebouwd voor 1945 Gezinssamenstelling Samenwonend zonder kinderen
24%
Bereikbaarheid 17 minuten Coolsingel 32 minuten Den Haag Bus 35 + Tram 4, 8

Projecten in deze wijk

Kootse Tuinen
Kootse Tuinen

Kootse Tuinen is een kleinschalig project bestaande uit negen gasloze en energiezuinige woningen. Kootse Tuinen ligt aan de rivier in de bocht van de Rotte waar Rotterdam zijn naam aan heeft ontleend.

Lees meer
Appollostraat
Appollostraat

In de Rotterdamse buurt 110-Morgen, gelegen in stadsdeel Hillegersberg-Schiebroek, staan over enkele jaren twee nieuwe woongebouwen met in totaal circa 75 huurwoningen. Goed nieuws voor de wat oudere onder ons; de appartementen, gericht op sociale- en middenhuur, zullen voornamelijk worden verhuurd aan senioren.

Lees meer

Artikelen over deze wijk

Starters krijgen een extra financieel steuntje in de rug met de Starterslening

Maximum aanvragen is bereikt, maar ze zijn nog niet allemaal goedgekeurd. Een Starterslening kun je aanvragen voor maximaal 30.000 euro voor de aankoop van hun eerste woning met een koopprijs tot 405.000 (NHG).

Lees meer

Samen bouwen aan 75 huurwoningen voor senioren in 110-Morgen

Goed nieuws voor de wat oudere onder ons, want de appartementen, gericht op sociale- en middenhuur, zullen voornamelijk worden verhuurd aan senioren.

Lees meer

Zelfstandig wonen in Hillegersberg met service op maat

De Hillegondaflat in de wijk Hillegersberg Noord bestaat uit 60 huurappartementen in een veilige omgeving, zorg en service op maat en samen dineren. Dit jaar komen appartementen beschikbaar die zijn gemoderniseerd.

Lees meer

Het Hof van Terbregge: nostalgisch wonen in Hillegersberg-Schiebroek

De online verkoop van het project ‘Het Hof van Terbregge’ in het geliefde Hillegersberg-Schiebroek is gestart. Een historisch schoolgebouw en het achterliggende terrein aan de Ommoordseweg worden getransformeerd.

Lees meer

“Rotterdam is heel geschikt om met kinderen te wonen”

Wat zijn de beste plekken om in Rotterdam goed te wonen met kinderen? Makelaar Nicole van Emmerik van Van Herk Makelaardij vertelt over de kindvriendelijke wijken in Rotterdam.

Lees meer

Wonen aan de Rotte: elke dag een beetje vakantie met een bootje voor de deur

Toen Alexandra Noorman in 2010 samen met haar man Pieter terug reed na een bezichtiging bij dat leuke huis aan de Bergse Linker Rottekade, wisten ze het al: dit was hún huis.

Lees meer