Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Bekijk hier Rotterdamse gebiedsontwikkelingen

Stadsprojecten Rotterdam

Stadsprojecten Rotterdam

De komende jaren komt er veel meer groen in de stad. Groene pleinen, parken en straten  waar je kunt wandelen, sporten of juist even lekker zitten. Groen is ook nodig om de stad af te koelen als het warm is en om wateroverlast te voorkomen als het hard regent. Door al dat groen komen er meer bloemen, vlinders, bijen, vogels, vleermuizen en kleine dieren zoals egels. Ook verbetert de luchtkwaliteit en dat is goed voor mens en natuur.

Lees meer

Maak kennis met Merwehaven in M4H

Maak kennis met Merwehaven in M4H

De Merwehaven wordt een groene en duurzame woonwijk met ongeveer 2.500 nieuwe woningen, ruimte voor innovatieve maakbedrijven en tal van voorzieningen. Zoals een basisschool, huisartsenpost, horeca en kleine buurtsuper. De wijk krijgt hiernaast een goede bereikbaarheid en verbinding met de omliggende wijken door goede fiets- en wandelpaden.

Lees meer

Waterkant: leven aan het water en in het groen

Waterkant: leven aan het water en in het groen

Een unieke, grotendeels autovrije wijk waar woningen, horeca, openbaar vervoer en andere voorzieningen samenkomen. En waar optimaal gebruik wordt gemaakt van de kwaliteiten van de Nieuwe Maas en het beoogde Getijdenpark. Dát is Waterkant, het deelgebied in Feyenoord City waar eerder onder andere een nieuw stadion zou komen. Nu het stadion er definitief niet komt, krijgt dit deelgebied een andere invulling. Jouw ideeën hierover zijn meer dan welkom!

Lees meer

Samen verder bouwen aan Katendrecht

Samen verder bouwen aan Katendrecht

Er wordt veel gebouwd in Rotterdam. Zo ook op Katendrecht, maar waarom is dat? ‘Katendrecht is toch al af?, wordt soms ten onrechte gedacht. In deze film geven we een toelichting op hoe ons stadscentrum verandert en wat voor invloed dit heeft op Katendrecht. Want waarom wordt juist op deze plek nog veel bijgebouwd en voor wie? En wat hebben de huidige bewoners hieraan?

Lees meer

Maak kennis met Feyenoord City

Maak kennis met Feyenoord City

Feyenoord City is het Rotterdam van morgen. Huur- en koopwoningen aan het water, een getijdenpark waar onthaasten vanzelf gaat en levendige pleinen. Aangevuld met locaties voor zorg-, sport- en buurtfuncties, een diversiteit aan winkels, horeca uit alle windstreken, een bioscoop en een hotel. Het wordt een gebied voor alle Rotterdammers met zo’n 3.700 nieuwe woningen. Huur en koop in alle prijsklassen.

Lees meer

Maak kennis met Parkstad

Maak kennis met Parkstad

De nieuwe entree naar Zuid. Een nieuwe woonbuurt die ligt in het verlengde van de Erasmusbrug aan beide kanten van de Laan op Zuid. In dit gebied komen zo’n 1.000 nieuwe woningen met voorzieningen zoals winkels, scholen, een zwembad en sporthal in Huis op Zuid en het Rijnhavenpark voor de nodige ontspanning.

Lees meer