Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Op Zuid komt een buurt tot bloei: Spring op Zuid.

Een buurt met in totaal zo’n 500 woningen, een nieuwe school en voorzieningen

Goed nieuws voor woningzoekers. Er komt een nieuwe buurt tussen het Zuiderpark en de Carnissedreef: Spring op Zuid (voorheen Carnisse Eiland). Het wordt een buurt met in totaal zo’n 500 woningen, een nieuwe school en voorzieningen. De woningen worden een mix van huurwoningen (sociaal en middenhuur) en drie- en vierlaagse koopwoningen en -appartementen. De woningen krijgen een verrassende indeling en een opvallende bouwstijl. Én, er is veel aandacht voor buiten. De verwachting is dat de eerste woningen eind dit jaar in verkoop gaan.

Buitengewone buurt

Hoe fijn de huizen straks ook zijn, in Spring op Zuid wil niemand binnen zitten. De buurt trekt aan je. Naar buiten. Dáár gebeurt het. Heerlijk spelen in de straten met weinig autoverkeer. Of juist anderen tegenkomen op het buurtplein. En dan is er op een steenworp afstand ook nog het Zuiderpark en alles rond Zuidplein, het Hart van Zuid. In Carnisse groeit niet alleen een buurt. Hier ontstaat een nieuw geheel tussen bewoners, groen en stad.

Stads wonen in het groen

Spring op Zuid komt tussen het Zuiderpark en de Carnissedreef. Hier groeit komende jaren een buurt met in totaal zo’n vijfhonderd woningen, een nieuwe school en voorzieningen. In de buurt komt een mix van huurwoningen (sociaal en middenhuur), 57 koopappartementen en 160 drie- en vierlaagse koopwoningen. In deze buitengewone buurt horen natuurlijk geen standaard woningen. Daarom krijgen de woningen een verrassende indeling en een opvallende bouwstijl. En… veel aandacht voor buiten.

Houd deze ontwikkeling in de gaten, want de eerste woningen gaan nog dit jaar in de verkoop!

Indicatie v.o.n. prijzen:

  • Appartementen: vanaf circa € 390.000,- v.o.n.
  • Drie- en vierlaagse gezinswoningen variërend van 123 – 200 m2:
    vanaf circa € 500.000,- tot € 800.000 v.o.n.

Spring op Zuid
Spring op Zuid

Spring op Zuid komt tussen het Zuiderpark en de Carnissedreef. Hier groeit komende jaren een buurt met in totaal zo’n vijfhonderd woningen, een nieuwe school en voorzieningen. In de buurt komt een mix van huurwoningen (sociaal en middenhuur), 57 koopappartementen en 160 drie- en vierlaagse koopwoningen. In deze buitengewone buurt horen natuurlijk geen standaard woningen. Daarom krijgen de woningen een verrassende indeling en een opvallende bouwstijl. En… veel aandacht voor buiten.

Lees meer

Meer informatie over Spring op Zuid

De nieuwbouw wordt in fases gerealiseerd. Naar verwachting gaan de eerste woningen nog dit jaar in verkoop. Ben je geïnteresseerd? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief op de projectwebsite, om op de hoogte te blijven.

Vorig artikel Maak kennis met Cool: een diverse wijk met horeca, winkels, kunst, cultuur én bewoners van allerlei pluimage.
Volgend artikel Maak kennis met Parkstad: de nieuwe entree naar Zuid