Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Een eigenzinnige plek in de stad waar wonen samenkomt met horeca, cultuur en design

Oud en nieuw, rauw en gepolijst, globaal en lokaal, hier komt de stad samen

Het Schiekadeblok, gelegen in het CS-kwartier tussen het Hofplein en het Centraal Station, is een van de belangrijkste ontwikkellocaties in het Rotterdam Central District (RCD). De ambitie is om van het gebied een eigenzinnige plek in de stad te maken waar Rotterdammers wonen, werken en verblijven. Hiervoor is het ombouwen van bestaande panden en nieuwbouw in de vorm van hoogbouw nodig.

Voortbouwen op huidige mix van horeca, cultuur en desing en inspelen op groei

Het Schiekadeblok is het gebied dat wordt begrensd door de Schiekade, Schiestraat, Delftsestraat en het Delftseplein. In de afgelopen jaren is het Schiekadeblok door particulier initiatief een creatief, innovatief, rauw en bruisend gebied geworden. Er is een mix aan horeca, cultuur en design waarvoor Rotterdammers en bezoekers van de stad veel waardering hebben. Denk aan een brasserie met een bijzondere daktuin die veel publiek trekt en horecaondernemingen als Biergarten en Annabel. Bij de ontwikkeling van het gebied wil de gemeente hierop voortbouwen. En tegelijkertijd inspelen op de groei van Rotterdam, waaronder de vraag naar ruimte voor wonen en werken nabij het Centraal Station.

Uitzicht op Biergarten en Annabel

Schiekadeblok jaren ’60

Uitgangspunten ontwikkeling Schiekadeblok

Uitgangspunten van de ontwikkeling zijn: nieuwbouw van kantoorgebouwen en twee (woon)torens met ondernemers op de begane grond, de renovatie en vernieuwing van bestaande panden en de aanleg van nieuwe openbare ruimte. Het plan bevat zo’n 570 woningen in een mix van sociale huurwoningen,  middeldure huur- en koopwoningen en woningen in het hoge segment.

In de Delftsestraat en het Schieblock blijven kantoren en werkruimtes voor de vernieuwende en creatieve bedrijven. Ook blijft het Schiekadeblok een gezellige plek om op een terras te zitten, uit eten te gaan en een poppodium te bezoeken.

Meer informatie

Na de Nota van Uitgangspunten en het Stedenbouwkundig Plan Schiekadeblok wordt nu gewerkt aan de volgende stap in het proces, het vaststellen van het bestemmingsplan. Zodra er meer concrete informatie beschikbaar is over de ontwikkelingen van de woningen, melden we dit op onze site en in de nieuwsbrief van Wonen in Rotterdam.

Lees de laatste updates en ontwikkelingen op deze pagina.

Vorig artikel Er gebeurt heel wat in ZOHO
Volgend artikel RISE: drie wolkenkrabbers met betaalbare woningen aan het Hofplein