Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Nieuw Kralingen: vanuit de voortuin loop je direct naar de plas

Allerlei type woningen op loopafstand van het bos en de plas

Aan de rand van het Kralingse Bos komt een nieuwe Rotterdamse stadswijk: Nieuw Kralingen. Stijlvol, geïnspireerd op de bestaande wijk Kralingen. Hier wonen betekent verbonden zijn met de stad én de natuur. Vanuit je voortuin loop je namelijk direct het bos in of fiets je in 10 minuten bijvoorbeeld naar de Meent voor een heerlijke kop koffie.

Bij water, bos en stad

Over een aantal jaar telt Nieuw Kralingen zo’n 800 woningen. Deze worden gefaseerd verkocht, verhuurd en gebouwd. In eerste instantie ligt het accent op de eerste 400 woningen. In Nieuw Kralingen komen vooral koopwoningen in het hogere segment en vrije kavels. De diversiteit is groot. Van luxe stadswoningen en herenhuizen, urban villa’s, stadsappartementen, vrijstaande woningen en cascowoningen tot de mogelijkheid om zelf te bouwen. De eerste 400 woningen hebben meer een stedelijk karakter. De volgende 400 woningen komen meer richting de plas en het bos en wordt de opzet wat ruimer.

Woonaanbod: van sociale huur top koopwoningen in het top segment

Naast koop, komt er ook een appartementengebouw met sociale huurwoningen van Woonstad Rotterdam. Het appartementengebouw biedt ruimte aan 80 huishoudens. De meeste woningen zijn 65m2 en hebben drie kamers: een woonkamer en twee slaapkamers. Ook komen er acht 2-kamerwoningen en vijf 4-kamerwoningen. De appartementen worden verhuurd via Woonnet Rijnmond. Je kunt alleen reageren als je daar bent ingeschreven.

Momenteel zijn er drie delen in Nieuw Kralingen waar koopwoningen komen. Aan de Boezem I is het eerste deel, deze woningen zijn allemaal verkocht. Aan de Boezem II is in verkoop, hier zijn nog enkele ruime eengezinswoningen met tuin beschikbaar voor een prijs vanaf 895.000 euro k.k. In het deel Op de kop van de Avenue zijn ook nog woningen beschikbaar voor een prijs vanaf 438.000 euro k.k.

Wil je weten welke koopwoningen nog beschikbaar zijn in deze mooie groene omgeving? Kijk op nieuwkralingen.nl/woonaanbod.

Elk deelgebied in Nieuw Kralingen heeft haar eigen sfeer en kwaliteit. De namen van de deelgebieden hebben een connectie met de plek. Dus woon je straks ‘Aan de Boezem’, ‘In de Lanen’ of ‘Op de kop van de Avenue’.

Deelgebieden eerste 400 woningen (groen):

 1. Op de kop van de Boezem (vrije sector huur/ bouw gestart)
 2. Aan de Boezem I (alle woningen zijn verkocht)
 3. Aan de Boezem II (in verkoop, nog enkele beschikbaar)
 4. In de Lanen I (in ontwikkeling)
 5. Vooraan de Park-entree (in ontwikkeling)
 6. Op de kop van de Avenue I en II (Op de kop van de Avenue I in verkoop, nog enkele beschikbaar)
 7. Boven de Vijver (in ontwikkeling)
 8. Aan de Vallei (in ontwikkeling)

Deelgebieden laatste 400 woningen (wit) vanaf 2024/2025:

 1. In de Lanen II
 2. Langs de Avenue I
 3. Langs de Avenue II
 4. Bij de Vijver
 5. Aan de Bosrand

Kijk voor het actuele aanbod koopwoningen op nieuwkralingen.nl/woningaanbod.

Nieuw Kralingen
Nieuw Kralingen

Aan de rand van het Kralingse Bos komt een nieuwe Rotterdamse stadswijk: Nieuw Kralingen. Stijlvol, geïnspireerd op Kralingen, zonder een kopie te willen zijn. Hier wonen betekent verbonden zijn met de stad én de natuur. Vanuit je voortuin loop je straks direct het bos in of fiets je in 10 minuten bijvoorbeeld naar de Meent voor een heerlijke kop koffie. Over een aantal jaar telt Nieuw Kralingen zo’n 800 woningen. Deze worden gefaseerd verkocht, verhuurd en gebouwd.

Lees meer

Meer informatie over Nieuw Kralingen

Er gebeurt heel veel in Nieuw Kralingen. Van koop tot huur. Nu en in de toekomst. Wil je meer weten over de actuele status van de verschillende fases en woningen van Nieuw Kralingen? Neem dan een kijkje op nieuwkralingen.nl en check woonstadrotterdam.nl/nieuw-kralingen voor de sociale huurwoningen.

Vorig artikel Wilgenplantsoen: een samenbouwproject voor wonen op maat met elkaar
Volgend artikel Zelfstandig en zorgeloos wonen aan een groene singel?