Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Merwe-Vierhavens wordt hèt stadshavengebied van de toekomst

M4H is een bijzondere plek vol energie en vernieuwing

Merwe-Vierhavens (M4H) is zo groot als de Binnenstad van Rotterdam en is het stadshavengebied van de toekomst. Het gebied verandert de komende jaren naar een bruisend stadsdeel met woningen, horeca, evenementen, onderwijs en cultuur. In M4H werken (jonge) ondernemers en kennisinstellingen aan innovaties voor de nieuwe duurzame economie. Hier is ruimte om te werken aan, en experimenteren met technische innovaties voor de toekomst van stad en haven.

Merwe-Vierhavens (M4H), vormt samen met het aan de overkant van de Maas gelegen RDM het Rotterdam Makers District.

Uitzicht over M4H

Dakpark en uitzicht richting Lee Towers

Rotterdam Makers District (RDM)

Samen met RDM Rotterdam vormt M4H het Rotterdam Makers District. In het Makers District vestigen ondernemers en kennisinstellingen die werken aan uitvindingen voor de nieuwe duurzame economie. Startende bedrijven krijgen hier de kans om uit te groeien tot gevestigde ondernemingen. Nieuwe technologieën kunnen ontstaan door nieuwe, soms spontane samenwerkingen en worden hier in het Makers District getest en toegepast. Het gebied is voor de hele regio de kraamkamer, proeftuin én etalage voor de circulaire economie. Collectiviteit vormt hiervoor de basis, kennis en materialen worden in fysieke en digitale netwerken met elkaar gedeeld.

Merwehaven in M4H vanaf de Schiedamseweg

Loodspark en informele binnenkade Merwehaven

Merwehaven eerste woningbouwproject in M4H

Merwehaven is het eerste deelgebied binnen M4H dat transformeert van traditioneel havengebied naar een groene en duurzame woonwijk waar water, land, haven, stad, wonen en werken één worden. Merwehaven is goed bereikbaar en verbindt omliggende wijken door voorzieningen, groene fiets- en wandelpaden en werkgelegenheid.

In Merwehaven is ruimte voor 2.500 woningen waarvan de helft in het betaalbare segment (huur tot 1.075 euro en koop tot 355.000 euro – prijspeil 2023), voorzieningen zoals een school, huisarts, park en buurtsuper en zo’n 30.000m2 voor kleine ondernemers. Er komen in de Merwehaven zowel huur- als koopwoningen, van sociale woningbouw tot duurdere koop. De nadruk ligt op appartementen voor starters, kleine huishoudens en ouderen. Maar ook gezinswoningen krijgen een plek in de Merwehaven.

Leer hier meer over de woningbouw in Merwehaven.

 

Merwehaven in M4H
Merwehaven in M4H

Merwehaven wordt een stoere en duurzame woonwijk midden in de haven. Met ruimte voor voorzieningen en een mix aan vernieuwende en creatieve ondernemers. De wijk verbindt de wijken ernaast. Door voorzieningen, werkgelegenheid en mobiliteit met bijvoorbeeld groene looproutes en regionale fietsroutes.

Lees meer

Meer informatie Merwe-Vierhavens

Op de website m4hrotterdam.nl kun je alle ontwikkelingen over M4H volgen. Je vind hier nieuws, achtergrondinformatie en allerlei andere publicaties. Ook vind je een kaart met projecten waarop je kunt filteren. En wil je niets missen over alles wat er gebeurt in dit bijzondere stuk van Rotterdam? Meld je dan gelijk aan voor de nieuwsbrief.

Vorig artikel Benieuwd naar de nieuwe stoere stadswijk Merwehaven in M4H?
Volgend artikel Maak kennis met Cool: een diverse wijk met horeca, winkels, kunst, cultuur én bewoners van allerlei pluimage.