Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Een nieuwe groene stadsbuurt op Zuid waar recreëren, spelen en ontmoeten centraal staan

circa 500 woningen in een mix van gezinswoningen, bovenwoningen en appartementen

Goed nieuws voor woningzoekers. Er zijn plannen voor een nieuwe buurt tussen het Zuiderpark en de Carnissedreef: het Carnisse Eiland. Het gebied wordt een stadsbuurt waar wonen, groen, recreëren, spelen en ontmoeten centraal staan. De locatie is omgeven door water en groen. Er komen in totaal zo’n 500 nieuwe woningen (sociale huur, middenhuur en betaalbare koop), een nieuw schoolgebouw voor de Kameleon, een nieuw onderkomen voor Humanitas en een wijkvoorziening. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan de buitenruimte.

Veilige en prettige wijk

De opzet van het nieuwe Carnisse Eiland is zo gemaakt dat ook de omgeving kan profiteren van deze nieuwe wijk. Zo komen er nieuwe bruggen zodat er een betere verbinding tussen het Zuiderpark en de wijk is. Je ontmoet elkaar in een groene vernieuwde buitenruimte. In het hart van de wijk komt een paviljoen met een buurtplein. De kinderen kunnen in deze wijk naar school en veilig buiten spelen. Parkeren gebeurt zoveel mogelijk uit het zicht zodat er meer ruimte is voor voetgangers en fietsers. Mede door de nieuwe woningen en de opzet van de wijk is er straks veel sociale controle en ontstaat er een buurt waar het prettig is om te zijn.

Woningen

Het aanbod van in totaal zo’n 500 woningen is een gevarieerde mix van zowel gezinswoningen met een tuin als bovenwoningen en appartementen. De koopwoningen bevinden zich in verschillende prijssegmenten. Daarnaast komen er sociale en middeldure huurwoningen.

Komende tijd worden de plannen verder uitgewerkt. Voor het finetunen van het ontwerp van de koopwoningen en de invulling van de veranda’s en binnentuinen komen er momenten om mee te denken.

Carnisse Eiland
Carnisse Eiland

In totaal komen er zo’n 500 nieuwe woningen op het Carnisse Eiland. Een gevarieerde mix aan woningen. Zowel gezinswoningen met een tuin als bovenwoningen en appartementen. Het aanbod bestaat uit koopwoningen, sociale huurwoningen en middeldure huurwoningen.

Lees meer

Meer informatie over Carnisse Eiland

De nieuwbouw op het Carnisse Eiland wordt in fases gerealiseerd. Naar verwachting start de bouw van de eerste fase eind 2023. Ben je geïnteresseerd? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief op de projectwebsite, dan houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Vorig artikel Start verkoop appartementen Op de kop van de Avenue II in Nieuw Kralingen
Volgend artikel Maak kennis met Parkstad: de nieuwe entree naar Zuid