Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Filter voorkeuren

Bouwfase

Huren

Kopen

In verhuur/verkoop
In aanbouw
In studie
In voorbereiding

Noordereiland

Beschrijving

De unieke wijk en beschermd stadsgezicht van Noordereiland wordt omringd door de Nieuwe Maas en Koningshaven en is zeer geliefd bij creatieve, jonge ondernemers en bewoners. De wijk staat ook bekend als Montmartre aan de Maas. Je vindt er statige oude gebouwen met hofjes en uitzicht op het water vanuit alle kanten. Wonen op Noordereiland betekent wonen in een bijzonder deel van Rotterdam en dankzij De Hef, Koninginnebrug en Willemsbrug ben je in no-time waar je maar wilt.

Wijkgegevens

Bouwperiode 54% is gebouwd voor 1945 Gezinssamenstelling Eenpersoonshuishouden
55%
Bereikbaarheid 9 minuten Coolsingel 40 minuten den Haag Bus 32, 47

Artikelen over deze wijk

Starters krijgen een extra financieel steuntje in de rug met de Starterslening

Maximum aanvragen is bereikt, maar ze zijn nog niet allemaal goedgekeurd. Een Starterslening kun je aanvragen voor maximaal 30.000 euro voor de aankoop van hun eerste woning met een koopprijs tot 405.000 (NHG).

Lees meer

Rust en cultuur op het Noordereiland

Het Noordereiland ligt in de Nieuwe Maas, tussen Rotterdam-Centrum en Rotterdam-Zuid, en bied je zowel cultuur als rust. De rivier is op dit beschermde stadsgezicht overal dichtbij, wat een echt eilandgevoel geeft.

Lees meer

Wat koop je in Rotterdam voor meer dan 435.000 euro?

Wil je een huis kopen in Rotterdam? Hoewel je misschien al jarenlang droomt van een bepaalde straat of buurt, is het soms beter om verder te kijken dan wat je al kent of weet.

Lees meer

Wat koop je in Rotterdam voor 290.000 tot 435.000 euro?

Wil je een huis kopen in Rotterdam? Hoewel je misschien al jarenlang droomt van een bepaalde straat of buurt, is het soms beter om verder te kijken dan wat je al kent of weet.

Lees meer

Huisje, boompje, beestje in hartje Rotterdam

Vaste lezers van Wonen in Rotterdam kennen ongetwijfeld dit Rotterdamse project. De eerste woningen van deze stadswijk zijn namelijk een aantal jaar geleden al gebouwd. Stapsgewijs wordt de wijk uitgebreid.

Lees meer

Tante Nino verwelkomt de hele wereld op het Noordereiland

Toen de Georgische Nino Purtskhvanidze in 1996 de filmmaker Pieter Jan Smit tegen het lijf liep in Georgië, verwachtte ze niet dat ze twee jaar later samen zouden wonen in Rotterdam.

Lees meer