Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Filter voorkeuren

Bouwfase

Huren

Kopen

In verhuur/verkoop
In aanbouw
In studie
In voorbereiding

Kop van Zuid

Beschrijving

Tegenover het centrum vind je een indrukwekkend stukje Rotterdam, de Kop van Zuid. Met de vele hoogbouw, waaronder meesterwerk De Rotterdam van Rem Koolhaas, luxe appartementen en unieke plekken als de Cruise Terminal en de Holland Amerikakade is dit een must see. Het contrast in dit gebied is enorm, geen gebouw is hetzelfde. Het bruist van de energie en biedt je de kans te leven alsof bijna niemand leeft. Kijk uit over de Maas, pak de watertaxi, loop langs een van de kades en ga uit eten bij een van de vele restaurants of in de Foodhallen. Voor de mooiste foto’s bezoek je het Nederlands Fotomuseum en voor ontspanning het Nieuwe Luxor Theater of bioscoop LantarenVenster. Je zult je hier niet snel vervelen.  

Wijkgegevens

Bouwperiode 64% is gebouwd na 2010 Gezinssamenstelling Eenpersoonshuishouden
58%
Bereikbaarheid 10 minuten Coolsingel 40 minuten Den Haag Tram 23, 25 + metro D, E

Projecten in deze wijk

Rijnhaven
Rijnhaven

In, op en langs de Rijnhaven met zijn historische kades, industriële monumenten en fraaie vergezichten, komt een nieuw stuk stadscentrum. Er komen 3.000 woningen, die allemaal grenzen aan een nieuw aan te leggen park. Er komen sociale huurwoningen, middeldure huur- en koopwoningen en dure koopwoningen.

Lees meer
Rechtbanklocatie Wilhelminahof Veemstraat (Rijnhaven)
Rechtbanklocatie Wilhelminahof Veemstraat (Rijnhaven)

Lees meer
Hotel Chicago
Hotel Chicago

Lees meer
De Sax
De Sax

Over een aantal jaren zal De Sax de skyline van Rotterdam verrijken. Met zijn twee woontorens op de Kop van Zuid, die met elkaar verbonden worden door een “balk” met daarin ruime, zwevende appartementen, wordt De Sax een echte blikvanger. De initiatiefnemers zijn BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling én Synchroon. Van veraf is De Sax een statement; van dichtbij is de inrichting van het gebouw gefocust op de connectie tussen mensen. Dit vind je terug in de 912 koop- en (midden)huurappartementen, horeca en winkels op straatniveau én in de gemeenschappelijke daktuinen en woonkamers in het gebouw.

Lees meer

Artikelen over deze wijk