Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Filter voorkeuren

Bouwfase

Huren

Kopen

In verhuur/verkoop
In aanbouw
In studie
In voorbereiding

Kop van Zuid

Twee vrouwen lopen langs het panoramische uitzicht van de Kop van Zuid in Rotterdam, dat wordt gekenmerkt door moderne architectuur en torenhoge gebouwen aan de oever van de rivier.
Uitzicht op de skyline van Rotterdam met op de voorgrond de Erasmusbrug en diverse moderne gebouwen langs de rivier.
Moderne architectuur aan de waterkant met hoge gebouwen en een heldere hemel. Voetgangers lopen op de brede promenade langs het water.
De Maasrivier met een aangemeerd cruiseschip, omgeven door gebouwen. Op de voorgrond is er een kade waar fietsers en voetgangers voorbijgaan.
Langs de waterkant vind je moderne architectuur met een verscheidenheid aan gebouwen, inclusief een hoog gebouw met talrijke ramen en een toren in cilindervorm.
Moderne architectuur van hoge gebouwen staat zij aan zij met historische pakhuizen langs de waterkant in Rotterdam.
Uitzicht op de skyline van Rotterdam, met de Erasmusbrug en het gebouw De Rotterdam op de achtergrond, en het Luxor Theater en de moderne architectuur van de Kop van Zuid op de voorgrond.
Hotel New York, gelegen aan de Wilhelminakade in Rotterdam, met op de voorgrond mensen die genieten op een grasveld met blauwe strandstoelen, en op de achtergrond moderne gebouwen.
Een levendige stadskade met wandelaars, fietsers, en een verscheidenheid aan moderne gebouwen langs de waterkant.
De Wilhelminapier is een levendige stadsboulevard met een gevarieerde architectuur, flanerende mensen en fietsers

Beschrijving

Tegenover het centrum vind je een indrukwekkend stukje Rotterdam, de Kop van Zuid. Met de vele hoogbouw, waaronder meesterwerk De Rotterdam van Rem Koolhaas, luxe appartementen en unieke plekken als de Cruise Terminal en de Holland Amerikakade is dit een must see. Het contrast in dit gebied is enorm, geen gebouw is hetzelfde. Het bruist van de energie en biedt je de kans te leven alsof bijna niemand leeft. Kijk uit over de Maas, pak de watertaxi, loop langs een van de kades en ga uit eten bij een van de vele restaurants of in de Foodhallen. Voor de mooiste foto’s bezoek je het Nederlands Fotomuseum en voor ontspanning het Nieuwe Luxor Theater of bioscoop LantarenVenster. Je zult je hier niet snel vervelen.  

Wijkgegevens

Bouwperiode 64% is gebouwd na 2010 Gezinssamenstelling Eenpersoonshuishouden
58%
Bereikbaarheid 10 minuten Coolsingel 40 minuten Den Haag Tram 23, 25 + metro D, E

Projecten in deze wijk

Rijnhaven
Rijnhaven

In, op en langs de Rijnhaven met zijn historische kades, industriële monumenten en fraaie vergezichten, komt een nieuw stuk stadscentrum. Er komen 3.000 woningen, die allemaal grenzen aan een nieuw aan te leggen park. Er komen sociale huurwoningen, middeldure huur- en koopwoningen en dure koopwoningen.

Lees meer
Rechtbanklocatie Wilhelminahof Veemstraat (Rijnhaven)
Rechtbanklocatie Wilhelminahof Veemstraat (Rijnhaven)

Lees meer
Hotel Chicago
Hotel Chicago

Lees meer
De Sax
De Sax

Over een aantal jaren zal De Sax de skyline van Rotterdam verrijken. Met zijn twee woontorens op de Kop van Zuid, die met elkaar verbonden worden door een “balk” met daarin ruime, zwevende appartementen, wordt De Sax een echte blikvanger. De initiatiefnemers zijn BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling én Synchroon.

Van veraf is De Sax een statement; van dichtbij is de inrichting van het gebouw gefocust op de connectie tussen mensen. Dit vind je terug in de 912 koop- en (midden)huurappartementen, horeca en winkels op straatniveau én in de gemeenschappelijke daktuinen en woonkamers in het gebouw.

Lees meer

Artikelen over deze wijk

Rijnhaven: genieten van zon, groen, haven en water

Tussen Kop van Zuid en Katendrecht ligt de Rijnhaven met zijn historische kades, industriële monumenten en fraaie vergezichten. Deze haven gaat de komende jaren flink op de schop met landaanwinning, ongeveer 3.000 nieuwe woningen en een nieuw aan te leggen park. Hier kun je straks genieten van…

Lees meer
Open Huizen Dag

Imagine een nieuwe wereld op Zuid

Wie straks in Imagine woont, staat aan de basis van een nieuw stadsdeel van Rotterdam; dé start voor een nieuwe wereld op Zuid. Wonen in een omgeving waar elke dag anders is. Jij bent erbij. Jij groeit mee. Jij beleeft het allemaal vanaf de eerste rang…

Lees meer

Starters krijgen een extra financieel steuntje in de rug met de Starterslening

Wil je een eerste woning kopen en gebruik maken van de Rotterdamse starterslening? De starterslening is een lening waarmee je als starter net dat beetje extra kunt lenen voor de aankoop van hun eerste woning. Ben jij een starter of Rotterdammer die een sociale huurwoning van een corporatie achterlaat,…

Lees meer

De Sax verbindt wonen en logeren in de op een na hoogste woontoren

Over een aantal jaren zal De Sax de skyline van Rotterdam verrijken. Met zijn twee woontorens (van 100 en 182 meter hoog) op de Kop van Zuid, die met elkaar verbonden worden door een “balk” met daarin ruime, zwevende appartementen, wordt De Sax…

Lees meer

Een huurwoning met havenzicht als ideale tussenoplossing

Marcel en Monique Tielemans huren tot de oplevering van hun nieuwe appartement een woning op de Kop van Zuid. Dat is gelukkig geen straf met een tussenwoning op de twaalfde etage van woongebouw New Orleans! Vanuit hun woonkamer kijken ze op de Rijnhaven en hun…

Lees meer

Wat koop je in Rotterdam voor meer dan 435.000 euro?

Wil je een huis kopen in Rotterdam? Hoewel je misschien al jarenlang droomt van een bepaalde straat of buurt, is het soms beter om verder te kijken dan wat je al kent of weet. Stel niet de buurt, maar je budget centraal! In de rubriek ‘Wat koop je in…

Lees meer