Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Filter voorkeuren

Bouwfase

Huren

Kopen

In verhuur/verkoop
In aanbouw
In studie
In voorbereiding

Kop van Zuid-Entrepot

Beschrijving

De Kop van Zuid en het Entrepotgebied zijn het levende bewijs dat Rotterdam wel raad weet met de voormalige Stadshavens. Van een barrière tussen Noord en Zuid is de Kop van Zuid nu het verbindingsgebied. Aan de voet van de iconische Erasmusbrug is een prachtige woon-, werk- en cultuurwijk ontstaan. Rotterdam, Hotel New York, het Nieuwe Luxor en de sfeervolle Entrepotbuurt maken het er goed vertoeven. Het centrum stopt niet bij de Nieuwe Waterweg, maar gaat verder bij de Kop van Zuid.

Wijkgegevens

Bouwperiode 45% is gebouwd in de jaren 90 Gezinssamenstelling Samenwonend met kinderen
21%
Bereikbaarheid 11 minuten Coolsingel 42 minuten Den Haag Tram 23, 25

Projecten in deze wijk

Entrepotblok
Entrepotblok

Lees meer
Stoomtramweg-Rijtuigweg
Stoomtramweg-Rijtuigweg

Lees meer
Imagine
Imagine

Wie straks in Imagine woont, staat aan de basis van een nieuw stadsdeel van Rotterdam; dé start voor een nieuwe wereld op Zuid. Jij beleeft het allemaal vanaf de eerste rang op een plek met een roemrucht verleden van staal, schepen en arbeid op de Kop van Zuid. Dankzij de groene diversiteit, zijn er prachtige plekken voor dieren om zich te nestelen en te overwinteren. Imagine wordt een plek waar mens, dier en natuur samengaan. Ben jij er klaar voor? De verkoop van Imagine is in volle gang, maar er zijn nog enkele woningen beschikbaar. Er komen ook huurwoningen.

Lees meer

Artikelen over deze wijk

Bezoek modelwoning

Benieuwd of wonen in KOER iets voor jou is? Kom dan langs in de modelwoning.

De verkoop en bouw van 168 duurzame huur- en koopwoningen van KOER is in volle gang. Er zijn nog enkele woningen beschikbaar. Van royale herenhuizen, riante parkwoningen tot comfortabele appartementen.

Lees meer
Start verhuur

Verhuur Huis op Zuid gestart. Inschrijven kan tot 2 april 2024

Huis op Zuid aan de Laan van Zuid in Rotterdam wordt een nieuw multifunctioneel gebouw met 104 huurappartementen in het middensegment, een zwembad, sporthal en horeca. De verhuur start 13 februari.

Lees meer

Starters krijgen een extra financieel steuntje in de rug met de Starterslening

Maximum aanvragen is bereikt, maar ze zijn nog niet allemaal goedgekeurd. Een Starterslening kun je aanvragen voor maximaal 30.000 euro voor de aankoop van hun eerste woning met een koopprijs tot 405.000 (NHG).

Lees meer

Nog een paar woningen te koop in De Kuil: de groene vallei van Zuid

Duurzaam wonen met alle voorzieningen dichtbij én binnen 10 minuten in het centrum. De Kuil bestaat uit 232 woningen, van appartementen tot eengezinswoningen met een groene oase.

Lees meer

Nu in verkoop: 34 ruime eengezinswoningen in De Kuil

Woon jij straks in deze ruime Stadswoning? Comfortabel en duurzaam, middenin het groen, met alle voorzieningen in de buurt en dicht bij het centrum van Rotterdam.

Lees meer

Start verkoop eerste fase van De Kuil

Bijzondere eengezinswoningen op Zuid met alle voorzieningen dichtbij én binnen 10 minuten in de binnenstad van Rotterdam. De inschrijfperiode eindigt op woensdag 8 december 23.59 uur.

Lees meer