Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Filter voorkeuren

Bouwfase

Huren

Kopen

In verhuur/verkoop
In aanbouw
In studie
In voorbereiding

Hillesluis

Beschrijving

Velen zullen Hillesluis vooral kennen van de zeer levendige Beijerlandselaan en, in het verlengde daarvan, de Groene Hilledijk. Het is een wijk in opkomst waar veel nieuwe woningen zijn gebouwd of opgeknapt. Ook het winkelaanbod aan de Beijerlandselaan kent een stijgende lijn. De winkelstraat wordt schoner, veiliger en diverser. Parkstad en Feyenoord City worden de komende jaren naast de wijk ontwikkeld, wat voor Hillesluis een grote impuls zal zijn.

Wijkgegevens

Bouwperiode 71% is gebouwd voor 1945 Gezinssamenstelling Samenwonend met kinderen
23%
Bereikbaarheid 11 minuten Zuidplein 44 minuten Den Haag Bus 66, 74, 77 + tram 23, 25, 2

Projecten in deze wijk

Stadionpark (Fey City) – Rosestraat
Stadionpark (Fey City) – Rosestraat

Lees meer
Groningerstraat fase 2 (Beijerlandse Brug)
Groningerstraat fase 2 (Beijerlandse Brug)

De gemeente Rotterdam start met de sloop van de panden Beijerlandselaan 86 tot en met 94 en Groningerstraat 1. Er komen nieuwe appartementen en winkelruimte voor in de plaats. De sloop en nieuwbouw hoort bij de aanpak van Alliantie Hand in Hand. De Alliantie is een brede samenwerking om de Beijerlandselaan en Groene Hilledijk te verbeteren.

Lees meer
Colosseumweg
Colosseumweg

Stadionpark is de grootste gebiedsontwikkeling van Rotterdam. Tussen de Maas, het rangeerterrein aan de Olympiaweg, het Varkenoordseviaduct en Kreekhuizen ligt Stadionpark. Een gebied dat in de komende jaren verandert in een plek waar, behalve wonen, sporten, ondernemen, natuur, vrije tijd en beleven samen komen. Feyenoord City is onderdeel van deze gebiedsontwikkeling en hier wordt verder gewerkt aan de woningbouwplannen rondom de Colosseumweg. Er komt een groene en toekomstbestendige buurt met circa 550 woningen en diverse voorzieningen.

Lees meer

Artikelen over deze wijk

Starters krijgen een extra financieel steuntje in de rug met de Starterslening

Maximum aanvragen is bereikt, maar ze zijn nog niet allemaal goedgekeurd. Een Starterslening kun je aanvragen voor maximaal 30.000 euro voor de aankoop van hun eerste woning met een koopprijs tot 405.000 (NHG).

Lees meer

Woningen samenvoegen of vergroten in Zuid mét subsidie

Wil je in Zuid (blijven) wonen maar heb je meer ruimte nodig? Woningeigenaren kunnen 35.000 euro krijgen voor het samenvoegen van woningen en 20.000 euro voor het vergroten van hun woning.

Lees meer

Wonen in een van de finalisten van de Rotterdam Architectuur Prijs?

Van 6 mei tot en met 6 juni kon iedereen die de architectuur van Rotterdam een warm hart toedraagt, stemmen voor de RAP publieksprijs. Op 22 juni om 16.00 uur worden de winnaars van de publieksprijs en de vakjury.

Lees meer

Maak kennis met Feyenoord City: het Rotterdam van morgen

Circa 3.700 huur- en koopwoningen aan het water, een getijdenpark waar onthaasten vanzelf gaat, levendige pleinen, een diversiteit aan winkels en horeca uit alle windstreken.

Lees meer

Plan je playdate in speels Hillesluis!

Hoewel veel gezinnen op zondag naar één van de parken in of rondom het centrum of vlakbij huis tijgen, schuilt in Hillesluis een stiekem speelparadijs. Volop vertier bij de speeltuinen en kinderboerderijen en nog meer!

Lees meer

De kans op een grotere woning in Rotterdam ligt naast de deur!

Er is in Rotterdam een grote vraag naar grotere woningen, maar naast verhuizen zijn er ook andere manieren om groter te wonen. Soms ligt het antwoord dichterbij dan je denkt. Naast de deur bijvoorbeeld, letterlijk!

Lees meer