Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Filter voorkeuren

Bouwfase

Huren

Kopen

In verhuur/verkoop
In aanbouw
In studie
In voorbereiding

Feijenoord

Beschrijving

Feijenoord is onderweg naar het vorige eiland Fyen Noort, dat tussen de rivier en het Zwanengat lag. De wijk ligt ingeklemd tussen spoorwegen en havens, waarvan een deel daarna gedempt en gebouwd is. Een levendige, multiculturele wijk met een breed woningaanbod waar elke twee weken het juich uit stadion De Kuip te horen is. Op de Kop van Feijenoord ter hoogte van de Piekstraat komen 800 nieuwe woningen. In dit verborgen stukje Rotterdam op een prachtige plek aan de Nieuwe Maas wil de gemeente een woon- en werkgebied creëren. Het rijksmonument Villa van Waning is omgetoverd tot bijzondere horecagelegenheid en ligt midden in Feijenoord in het Nassaupark.

Meer informatie

Wijkgegevens

Bouwperiode 30% is gebouwd voor 1945 Gezinssamenstelling Samenwonend met kinderen
21%
Bereikbaarheid 14 minuten Coolsingel 44 minuten Den Haag Bus 75, 77 + tram 25 Bekijk het volledige Wijkprofiel

Projecten in deze wijk

De Nijverhoek Klushuizen
De Nijverhoek Klushuizen

Op de hoek van de Nijverheidstraat en de Zinkerweg op Feijenoord staan 32 klushuizen met karakter. Samen met je buren knap jij deze panden uit 1900 op. Zo maak je zelf jouw eigen droomhuis, en bouw je samen aan een stukje stad. Alle woningen zijn verkocht, op één na: kluswoning 26 is een ruim appartement van 143 m2 met dakterras. Er is al een woningindeling, maar in overleg zijn aanpassingen mogelijk. Heb je interesse in deze woning?

Lees meer
Piekstraat-West
Piekstraat-West

Lees meer
Persoonsdam
Persoonsdam

Lees meer
De Dukdalf
De Dukdalf

In de herfst van 2023 (Q3) start Woonstad Rotterdam met de bouw van 96 betaalbare huurappartementen in de Feijenoord. Dat zijn 48 sociale huurwoningen en 40 vrije sector huurwoningen. Het wordt een energiezuinig gebouw, met veel groen en zonnepanelen op het dak.

Lees meer
Stadionpark (Fey City Fase 1) – Mallegat
Stadionpark (Fey City Fase 1) – Mallegat

Wonen met een fraai panoramisch uitzicht over de Nieuwe Maas, met een groen park aan je voeten en midden in een levendig gebied vol stedelijke faciliteiten. Het kan in Feyenoord City. Of beter gezegd: in het gebied rondom het Mallegatpark, dat ook wel het Mallegat genoemd wordt.

Lees meer
Hefkwartier
Hefkwartier

Hefkwartier is wonen in de jongste en stoerste stadswijk van Rotterdam. Want precies in het midden van Rotterdam - ingeklemd tussen de twee stadsiconen De Hef en De Brug (Unilever gebouw) - ligt Hefkwartier. Het Hefkwartier is een van de laatste locaties in Rotterdam waar zowel eengezinswoningen, herenhuizen en appartementen zo dicht bij de Maas verrijzen. Deze nieuwste stadswijk wordt uiteindelijk bijna 300 woningen groot en is voor iedere stadsliefhebber. Van single tot gezin en van jong tot oud!

Inmiddels zijn alle woningen van Hefkwartier verkocht.

Lees meer
De Kaai
De Kaai

Het voormalige terrein van Unilever op de Kop van Feijenoord is een bijzondere plek. Meer dan een eeuw was het een afgesloten terrein, maar verandert de komende jaren in een woon-, werk- en beleefplek aan de Maas: De Kaai. Met ongeveer 1.000 huizen, gezellige straatjes en maatschappelijke functies, maar ook met leuke cafeetjes, sportfaciliteiten en een uniek waterfrontpark. Aan de waterkant worden de kades omgetoverd tot wandel- en fietspaden voor een betere bereikbaarheid en verbinding met het centrum. Eind 2026 is de verwachting dat de eerste woningen worden opgeleverd.

Lees meer
StartR Feijenoord – Oranjeboomstraat
StartR Feijenoord – Oranjeboomstraat

Aan de Persoonsdam in de wijk Feijenoord komen 44 sociale huurwoningen voor een maximale periode van 15 jaar. Op deze plek stond eerder een gebouw van STEDIN, dit gebouw is al gesloopt. Het plan bestaat uit 44 woningen in een kleinschalig appartementengebouw met 5 verdiepingen. De woningen worden mooi afgewerkt, zijn energiezuinig en vooral bedoeld voor bewoning door 1 persoon of door kleine gezinnen. Starters uit de wijk Feyenoord krijgen in dit project voorrang.

Lees meer
Piekstraat op Feijenoord
Piekstraat op Feijenoord

De Piekstraat ligt op ‘Het eiland van Feijenoord’, een gebied in Rotterdam-Zuid dat zelfs onder Rotterdammers onontdekt is. Het ligt off route en wordt nauwelijks bewoond. Maar dat gaat veranderen. Want op de kop van het eiland, direct aan de rivier, wordt de Piekstraat gebouwd. Een woontoren van 73 meter hoog met 142 eigenzinnige loftwoningen, op misschien wel de stoerste plek van de stad. Er zijn nog enkele woningen beschikbaar.

Lees meer

Artikelen over deze wijk

StartR biedt flexibele woningen in heel Rotterdam voor starters én herstarters

Net als in andere grote steden is ook in Rotterdam behoefte aan meer betaalbare woningen voor verschillende situaties. Daarom maakt de gemeente met partijen afspraken voor flexibele woningen. Dat gebeurt onder de naam StartR. Dit moet nieuwe woonkansen bieden voor starters én herstarters. In april…

Lees meer

Woningen samenvoegen of vergroten in Zuid mét subsidie

Rotterdam stimuleert de komende jaren het samenvoegen en vergroten van woningen in een deel van Rotterdam Zuid. Als (toekomstig) woningeigenaar kun je € 35.000 euro krijgen voor het samenvoegen van woningen en € 20.000 euro voor het vergroten van jouw woning. De subsidieregeling is verlengd tot en met 30…

Lees meer

In Piekstraat woon je omringd door water met uitzicht op de skyline of de Maas

De Piekstraat is een project voor mensen die niet bang zijn om van de gebaande paden af te wijken en snakken naar ruimte. Letterlijk, maar ook figuurlijk. Aan de Piekstraat vind je de rauwe schoonheid van oude fabrieken, industriële loodsen en voorbijvarende vrachtschepen. De bouw is momenteel in volle…

Lees meer

Bouw huurwoningen in Dukdalf op Zuid gaat binnenkort starten

Wonen in een nieuw, ruim huurappartement op Zuid? Dan is Dukdalf misschien wel iets voor jou. Woningcorporatie Woonstad Rotterdam bouwt in Feijenoord woningen voor sociale huur, middenhuur en vrije sector. Energiezuinig, met veel groen en zonnepanelen op het dak. Op 1 december 2023 viert Woonstad Rotterdam dat…

Lees meer

Imagine: de mooie entree van Laan op Zuid heeft het hoogste punt bereikt

Wethouder Chantal Zeegers (klimaat, bouwen en wonen) verrichtte in het bijzijn van de betrokken partners (Ontwikkelcombinatie Feyenoord City (OCFC), Bouwcombinatie Parkstad Zuid, Heijmans Woningbouw en BAM Wonen, Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas (Stigam) en Vesteda, en alle betrokken adviseurs, de feestelijke handeling voor het bereiken van het hoogste punt.

Lees meer

Laatste kans om samen te klussen op Feijenoord aan De Nijverhoek

Op de hoek van de Nijverheidstraat en de Zinkerweg op Feijenoord staan 32 klushuizen met karakter. Samen met je buren knap jij deze panden uit 1900 op. Zo maak je zelf jouw eigen droomhuis, en bouw je samen aan een stukje stad. Alle woningen zijn verkocht, op één…

Lees meer