Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Filter voorkeuren

Bouwfase

Huren

Kopen

In verhuur/verkoop
In aanbouw
In studie
In voorbereiding

Bloemhof

Beschrijving

Deze vooroorlogse wijk is ontstaan toen de Rotterdamse havens aan het begin van de vorige eeuw groeiden toen er een grote vraag was naar nieuwe arbeidskrachten. De vele portiekwoningen in het noordelijk deel, de kleine straatjes met laagbouw in het zuidelijk deel en ‘de Kiefhoek’ kenmerken de buurt. Met meer dan 150 verschillende nationaliteiten is de wijk een bonte mix van bewoners en culturen. Omringd door voorzieningen en winkelstraten is het in de wijk Bloemhof goed vertoeven.

Wijkgegevens

Bouwperiode 76% is gebouwd voor 1945 Gezinssamenstelling Samenwonend met kinderen
20%
Bereikbaarheid 7 minutes Zuidplein 40 minutes Den Haag Bus 66, 75, 77 + tram 3

Projecten in deze wijk

Patrimoniumshof
Patrimoniumshof

Lees meer
Bomen voor Bloemhof
Bomen voor Bloemhof

De gemeente Rotterdam heeft ontwikkelaar Stevast Baas & Groen aangewezen als winnaar voor het project Dahliablok in de wijk Bloemhof. Stevast zal naar verwachting in 2025 beginnen met de bouw van de woningen. Met het plan Bomen voor Bloemhof zullen ongeveer 30 woningen beschikbaar komen als koopwoning in het middensegment en wordt een groene impuls gegeven aan de wijk.

Lees meer

Artikelen over deze wijk

Starters krijgen een extra financieel steuntje in de rug met de Starterslening

Maximum aanvragen is bereikt, maar ze zijn nog niet allemaal goedgekeurd. Een Starterslening kun je aanvragen voor maximaal 30.000 euro voor de aankoop van hun eerste woning met een koopprijs tot 405.000 (NHG).

Lees meer

Woningen samenvoegen of vergroten in Zuid mét subsidie

Wil je in Zuid (blijven) wonen maar heb je meer ruimte nodig? Woningeigenaren kunnen 35.000 euro krijgen voor het samenvoegen van woningen en 20.000 euro voor het vergroten van hun woning.

Lees meer

Bijzondere woningen in de voormalige Bloemhofschool

In de Bloemhofschool, het mooie historische schoolgebouw uit 1929 aan de Oleanderstraat in Rotterdam Zuid komen 15 unieke woningen.

Lees meer

Wonen in een van de finalisten van de Rotterdam Architectuur Prijs?

Van 6 mei tot en met 6 juni kon iedereen die de architectuur van Rotterdam een warm hart toedraagt, stemmen voor de RAP publieksprijs. Op 22 juni om 16.00 uur worden de winnaars van de publieksprijs en de vakjury.

Lees meer

Wonen in een oude school op Zuid

Wonen in een oud schoolgebouw? In de Bloemhofbuurt wordt een statige, 100 jaar oude school getransformeerd tot bijzondere appartementen van 70 m2 tot 118 m2. Opendag 19 augustus 2021.

Lees meer

Bloemhof: een wijk vol verrassingen

Portiekwoningen, maar ook laagbouw met kleine straatjes, hofjes en lange singels. In de wijk Bloemhof is begin vorige eeuw geëxperimenteerd met verschillende bouwtechnieken, waaronder betonbouw.

Lees meer