Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Filter voorkeuren

Bouwfase

Huren

Kopen

In verhuur/verkoop
In aanbouw
In studie
In voorbereiding

Afrikaanderwijk

Mensen lopen langs een muur die levendig 'Welkom in de Afrikaanderwijk, met op de achtergrond een toren en een roodstenen gebouw met boogvensters en winkels.
Terras van Koffiehandel Pretoria Espressobar met kleurrijke stoelen, boogramen met naam en initialen 'P' en 'R' aan weerszijden van het gebouw.
Kleurrijke fruitkraam op Afrikaanderplein markt, met diverse fruitsoorten uitgestald, omringd door marktbezoekers in beweging.
Een modern gebouw met unieke architectuur, uitstekende ramen, voorbijgangers in zomerkledij en buxusbollen in plantenbakken op de stoep.
Kasteelachtig gebouw met geparkeerde auto's langs de stoep, op de voorgrond een weelderige groene boom.
In de Afrikaanderwijk is er een moderne rij huizen, waar schoolkinderen onder begeleiding de straat oversteken met langsrijdend verkeer.
Schoolkinderen steken onder begeleiding veilig de straat over in de Afrikaanderwijk, begeleid door een helling aflopend naar de weg.
Een kleurrijk kunstwerk met een bronzen beeld van twee figuren die samen een derde ondersteunen, symbolisch voor kameraadschap en steun.

Beschrijving

Dit levendige, multiculturele hart van Feijenoord ontwikkelt zich snel. De Afrikaanderwijk bruist van het leven en met de bekende Afrikaandermarkt twee keer per week en de vele wijkoverstijgende voorzieningen is het niet gek dat veel creatieve jongeren zich aangetrokken voelen tot deze woonwijk. Maar de Afrikaanderwijk – met nieuwbouw in de Bloemfonteinbuurt en Parkstad – is ook een zeer geschikte woonplek voor bewoners die een stap willen zetten in hun wooncarrière.

Wijkgegevens

Bouwperiode 41% is gebouwd voor 1945 Gezinssamenstelling Samenwonend met kinderen
23%
Bereikbaarheid 12 minutes Coolsingel 42 minutes Den Haag Bus 77 + metro D, E Bekijk het volledige Wijkprofiel

Projecten in deze wijk

Parkstad Blok T
Parkstad Blok T

Lees meer
Parkstad (Tweebosbuurt)
Parkstad (Tweebosbuurt)

In de Afrikaanderwijk (Feijenoord) ligt de Tweebosbuurt. Deze buurt wordt begrensd door de straten Hilledijk, Putselaan, Pretorialaan en Paul Krugerstraat. Het is een goed bereikbare, levendige buurt die tegen het centrum van Rotterdam aan ligt.

De komende jaren gaat de gemeente Rotterdam samen met Hef Wonen, de Tweebosbuurt vernieuwen. Woongebouw De Roseknoop bestaat uit 137 nieuwe sociale huurwoningen. De Tweebosbuurt is onderdeel van het overkoepelende project Parkstad. Dit is een nieuw te ontwikkelen woongebied in Rotterdam-Zuid waar in totaal zo'n 1000 woningen komen, zowel huur als koop. Hef Wonen biedt hier sociale huurwoningen aan.

Lees meer
Parkstad Blok B1 (Zwembadlocatie)
Parkstad Blok B1 (Zwembadlocatie)

Lees meer
KOER in Parkstad
KOER in Parkstad

In KOER komen168 duurzame woningen in diverse varianten. Een mix van ander andere. appartementen, herenhuizen en tweelaagse beneden- en bovenwoningen, dijkwoningen, atelierwoningen maar ook huurwoningen. Er is dus echt aan iedereen gedacht die op zoek is naar een prachtige woning op een schitterende locatie in Rotterdam.

Lees meer
De Kuil
De Kuil

De Kuil bestaat uit 232 woningen, van fijne appartementen tot flexibele eengezinswoningen, die in Parkstad op Zuid gefaseerd worden gebouwd. De verrassing van De Kuil is de natuurinclusieve en klimaatadaptieve groene vallei: een weelderige oase vol bomen en planten, wandelpaden en verschillende plekken om te ontspannen. Er zijn nog enkele woningen beschikbaar.

Lees meer

Artikelen over deze wijk

Woningen samenvoegen of vergroten in Zuid mét subsidie

Rotterdam stimuleert de komende jaren het samenvoegen en vergroten van woningen in een deel van Rotterdam Zuid. Als (toekomstig) woningeigenaar kun je € 35.000 euro krijgen voor het samenvoegen van woningen en € 20.000 euro voor het vergroten van jouw woning. De subsidieregeling is verlengd tot en met 30…

Lees meer

Verhuur woningen in KOER in nieuwe woonwijk Parkstad gaat bijna van start

Ben jij op zoek naar een huurwoning in Rotterdam, met alles wat je nodig hebt in de buurt? Binnenkort start de verhuur van nieuwbouwproject KOER, aan de Laan op Zuid in Rotterdam! Bouwinvest verhuurt hier 89 vrije sector appartementen, waarvan meer dan de helft in de middenhuur. De…

Lees meer

Tweebosbuurt is met De Roseknoop 137 sociale huurwoningen rijker

In de Afrikaanderwijk (Feijenoord) ligt de Tweebosbuurt. Deze buurt wordt begrensd door de straten Hilledijk, Putselaan, Pretorialaan en Paul Krugerstraat. Het is een goed bereikbare, levendige buurt die tegen het centrum van Rotterdam aan ligt. De komende jaren gaat de gemeente Rotterdam samen met Hef Wonen, de Tweebosbuurt…

Lees meer

Voorrang voor leraren, politieagenten en zorgmedewerkers bij verhuur woningen De Kuil

Aan de rand van de levendige Afrikaanderwijk in Rotterdam- Zuid verrijst het nieuwbouwproject De Kuil. Naast koopwoningen, komt hier ook een woongebouw met 120 huurappartementen, waarvan een gedeelte in de categorie middenhuur. De verhuur van de eerste woningen start naar verwachting in het 1e en 3e kwartaal van…

Lees meer

Starters krijgen een extra financieel steuntje in de rug met de Starterslening

Wil je een eerste woning kopen en gebruik maken van de Rotterdamse starterslening? De starterslening is een lening waarmee je als starter net dat beetje extra kunt lenen voor de aankoop van hun eerste woning. Ben jij een starter of Rotterdammer die een sociale huurwoning van een corporatie achterlaat,…

Lees meer

Wonen in een van de finalisten van de Rotterdam Architectuur Prijs?

Ieder jaar worden de beste nieuwe bouwwerken van Rotterdam bekroond door een jury met een Rotterdam Architectuurprijs (RAP). Daarnaast is er ook een publieksprijs. Beide worden uitgereikt op woensdag 22 juni a.s. tijdens de Rotterdam Architectuur Maand in Theater Zuidplein. Misschien ben jij er ook wel bij. Of misschien…

Lees meer