Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Filter voorkeuren

Bouwfase

Huren

Kopen

In verhuur/verkoop
In aanbouw
In studie
In voorbereiding

Afrikaanderwijk

Beschrijving

Dit levendige, multiculturele hart van Feijenoord ontwikkelt zich snel. De Afrikaanderwijk bruist van het leven en met de bekende Afrikaandermarkt twee keer per week en de vele wijkoverstijgende voorzieningen is het niet gek dat veel creatieve jongeren zich aangetrokken voelen tot deze woonwijk. Maar de Afrikaanderwijk – met nieuwbouw in de Bloemfonteinbuurt en Parkstad – is ook een zeer geschikte woonplek voor bewoners die een stap willen zetten in hun wooncarrière.

Wijkgegevens

Bouwperiode 41% is gebouwd voor 1945 Gezinssamenstelling Samenwonend met kinderen
23%
Bereikbaarheid 12 minutes Coolsingel 42 minutes Den Haag Bus 77 + metro D, E

Projecten in deze wijk

Parkstad Blok T
Parkstad Blok T

Lees meer
Parkstad (Tweebosbuurt)
Parkstad (Tweebosbuurt)

In de Afrikaanderwijk (Feijenoord) ligt de Tweebosbuurt. Deze buurt wordt begrensd door de straten Hilledijk, Putselaan, Pretorialaan en Paul Krugerstraat. Het is een goed bereikbare, levendige buurt die tegen het centrum van Rotterdam aan ligt. De komende jaren gaat de gemeente Rotterdam samen met Hef Wonen, de Tweebosbuurt vernieuwen. Woongebouw De Roseknoop bestaat uit 137 nieuwe sociale huurwoningen. De Tweebosbuurt is onderdeel van het overkoepelende project Parkstad. Dit is een nieuw te ontwikkelen woongebied in Rotterdam-Zuid waar in totaal zo'n 1000 woningen komen, zowel huur als koop. Hef Wonen biedt hier sociale huurwoningen aan.

Lees meer
Parkstad Blok B1 (Zwembadlocatie)
Parkstad Blok B1 (Zwembadlocatie)

Lees meer
Huis op Zuid
Huis op Zuid

Voor het werk even een baantje trekken, een picknick in het park met uitzicht op de Rijnhaven of winkelen in het centrum? Huis op Zuid aan de Laan van Zuid in Rotterdam wordt een nieuw multifunctioneel gebouw met 104 huurappartementen in het middensegment, een zwembad, sporthal en horeca. Metro en treinstation in de buurt en het nieuwe Rijnhavenpark op loopafstand.

Lees meer
KOER in Parkstad
KOER in Parkstad

In KOER komen168 duurzame woningen in diverse varianten. Een mix van ander andere. appartementen, herenhuizen en tweelaagse beneden- en bovenwoningen, dijkwoningen, atelierwoningen maar ook huurwoningen. Er is dus echt aan iedereen gedacht die op zoek is naar een prachtige woning op een schitterende locatie in Rotterdam.

Lees meer
De Kuil
De Kuil

De Kuil bestaat uit 232 woningen, van fijne appartementen tot flexibele eengezinswoningen, die in Parkstad op Zuid gefaseerd worden gebouwd. De verrassing van De Kuil is de natuurinclusieve en klimaatadaptieve groene vallei: een weelderige oase vol bomen en planten, wandelpaden en verschillende plekken om te ontspannen. Er zijn nog enkele woningen beschikbaar.

Lees meer

Artikelen over deze wijk

Verhuur woningen in KOER in nieuwe woonwijk Parkstad gaat bijna van start

Binnenkort start de verhuur van nieuwbouwproject KOER, aan de Laan op Zuid in Rotterdam. Bouwinvest verhuurt hier 89 vrije sector appartementen, waarvan meer dan de helft in de middenhuur.

Lees meer

Tweebosbuurt is met De Roseknoop 137 sociale huurwoningen rijker

In de Tweebosbuurt in de Afrikaanderwijk ligt woongebouw De Roseknoop. Het gebouw bestaat uit 137 nieuwe sociale huurwoningen, zowel appartementen als eengezinswoningen met terras of tuin.

Lees meer

Voorrang voor leraren, politieagenten en zorgmedewerkers bij verhuur woningen De Kuil

In nieuwbouwproject De Kuil op Zuid komen 120 huurappartementen, deels middenhuur. Fase 1 van de verhuur start 1e kwartaal 2024. Mensen met de sleutelberoep krijgen voorrang bij inschrijving voor een huurwoning.

Lees meer

Starters krijgen een extra financieel steuntje in de rug met de Starterslening

Maximum aanvragen is bereikt, maar ze zijn nog niet allemaal goedgekeurd. Een Starterslening kun je aanvragen voor maximaal 30.000 euro voor de aankoop van hun eerste woning met een koopprijs tot 405.000 (NHG).

Lees meer

Woningen samenvoegen of vergroten in Zuid mét subsidie

Wil je in Zuid (blijven) wonen maar heb je meer ruimte nodig? Woningeigenaren kunnen 35.000 euro krijgen voor het samenvoegen van woningen en 20.000 euro voor het vergroten van hun woning.

Lees meer

Wonen in een van de finalisten van de Rotterdam Architectuur Prijs?

Van 6 mei tot en met 6 juni kon iedereen die de architectuur van Rotterdam een warm hart toedraagt, stemmen voor de RAP publieksprijs. Op 22 juni om 16.00 uur worden de winnaars van de publieksprijs en de vakjury.

Lees meer