Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Tip: Rotterdamse Dakendagen 2024 – inclusief wandeling over de Hofbogen

Vrijdag 24 t/m zondag 26 mei kun je Rotterdamse Daken op!

Platte daken bieden nieuwe ruimte en een nieuw perspectief. De Rotterdamse Dakendagen activeert het daklandschap en brengt zo de tweede laag van de stad tot leven.

Vrijdag 24 t/m zondag 26 mei kun je het dak op! Het programma bestaat uit Open Daken, Wijkdagen, Tours en Specials. Bekijk hier de informatie die nu bekend is over de start van de kaartverkoop en het programma.

Programma Rotterdamse Dakendagen 2024

Open Daken: op zaterdag 25 en zondag 26 mei van 11:00 – 17:00 uur kun je op ontdekkingstocht door het Rotterdamse daklandschap. Koop een Dakpas, ontdek welke daken wij geselecteerd hebben en stel zelf je programma samen voor een heerlijke middag in de stad. Verwacht naast spectaculaire uitzichten ook andere verrassingen en ontmoetingen op deze daken: exposities, optredens, eten en drinken en meer.

Wijkdaken: Gratis toegankelijk! Rotterdam is veel meer dan alleen het centrum en de Kop van Zuid. Maar omdat deze daken net een beetje uit de route zijn voor veel bezoekers, maken we ze gratis toegankelijk. Op het dak werken we samen met een partner uit de buurt voor het programma.

Tours: Boek een tour en bezoek een of meerdere daken onder begeleiding van een gids. Dit gaat om daken met een bijzonder verhaal, die je alleen tijdens een tour onder begeleiding kunt bezoeken. Tours duren ongeveer twee uur.

Specials: Theater, film, concert, sport of een andere activiteit op een dak. De locatie en het uitzicht geven altijd een extra dimensie aan het programma. Je koopt een kaartje voor een specifieke locatie en tijd.

Wandelconcert ‘Over de Bogen’

Tussen 17 en 26 mei 2024 organiseren Rotterdamse Dakendagen en O. Festival for Opera. Music. Theatre. samen Over de Bogen: een wandelconcert waarbij het publiek 2 kilometer aflegt over het dak van de monumentale Hofbogen in Rotterdam, dwars door 4 verschillende wijken. Over de Bogen is de allereerste en de allerlaatste kans om deze wandeling te maken voordat dit dak voor altijd verandert! Kaartjes of meer informatie vind je hier.

Het Hofbogenpark
Op het spoorviaduct Hofbogen komt een bijzonder stadspark. Waar vroeger de Hofpleinlijn reed tussen Rotterdam en Den Haag, kun je straks wandelen tussen de toppen van de bomen. Het park wordt met een lengte van 2 kilometer het langste dakpark van Nederland. In 2025 start de aanleg van het park en eind 2027 zal het zwarte dak veranderd zijn in een groene loper. Lees hier meer over het Hofbogenpark.