Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Filter voorkeuren

Bouwfase

Huren

Kopen

In verhuur/verkoop
In aanbouw
In studie
In voorbereiding

Schiemond

Beschrijving

Schiemond, gelegen aan de Nieuwe Maas, bestaat uit twee verschillende buurten, Schiemond en het nieuwe Lloydkwartier. Het ‘oude’ Schiemond is een ruim opgezette appartementenwijk aan de brede boulevard langs het water. Het eigenzinnige Lloydkwartier betekent wonen aan de kade, tussen creatieve bedrijven, restaurants en cafés: wonen, leren, werken en ontspannen komen hier naadloos samen. Ook voor een prachtig weids uitzicht is Schiemond the place to be. Kortom, wonen in de parel van Delfshaven, aan het water en alle voorzieningen dichtbij? Hier ben je aan het juiste adres.

Wijkgegevens

Bouwperiode 52% is gebouwd in de jaren 80 Gezinssamenstelling Samenwonend zonder kinderen
23%
Bereikbaarheid 13 minutes Coolsingel 36 minutes Den Haag Tram 4, 8

Projecten in deze wijk

Dok & Kaai
Dok & Kaai

Wonen op de Müllerpier waar het havenverleden nog altijd tastbaar is? Dat kan! Dok & Kaai is een prachtige dynamische plek om te wonen met maar liefst 31 driekamerappartementen, 3 tweelaagse maisonnettes en 6 drielaagse eengezinswoningen. Inmiddels zijn alle woningen verkocht.

Lees meer
Schiehaven Noord
Schiehaven Noord

Lees meer
StartR Kroonlocatie
StartR Kroonlocatie

De Kroon, aan de Schiehaven in Delfshaven, is een terrein met diverse kleine bedrijven. Deze plek is op de langere termijn gereserveerd voor een eventuele toekomstige brugverbinding. Op korte termijn kunnen we een deel van het terrein gebruiken voor tijdelijke woningen. De gemeente spreekt op dit moment met de eigenaar van de grond en onderzoekt de mogelijkheden voor tijdelijke woningbouw. Het gaat om ongeveer 60 flexwoningen.

Lees meer
Stack
Stack

Op de kop van de Müllerpier in Rotterdam is STACK in aanbouw! Een expressief gebouw en al van ver herkenbaar. Een sculptuur van gestapelde blokken. Het silhouet lijkt constant in beweging, net als de Maas. STACK is eigenzinnig van buiten en exclusief van binnen. Het gebouw biedt ruimte aan ruime eengezinswoningen met tuin, fraaie overhoekse appartementen met ruime balkons of terrassen en luxe penthouses. Grote ramen bieden een spectaculair uitzicht op de Maas, de haven, het park en de stad. Inmiddels zijn alle woningen van STACK verkocht.

Lees meer
Lloyd Yard
Lloyd Yard

Lloyd Yard in de Lloydkwartier zal straks in het oog springen. De 83 koopwoningen en 10 zelfbouw kavels maken dan wel onderdeel uit van een complex, de gevel is al heel divers. Net als vroeger hier de panden aan de kades heel verschillend waren. In het gebouw is een afwisselend aanbod van nieuwbouwwoningen te vinden en een prachtige binnentuin. Er zijn nog twee woningen beschikbaar met een prijs van € 765.000,- vrij op naam en € 772.5000,- vrij op naam en de bouw is al in volle gang.

Lees meer
Diepeveen
Diepeveen

In het Westen van Rotterdam, aan de Delfshaven, komt Diepeveen. In totaal komen hier 190 koop- en huurwoningen, verdeeld over een vijftal gebouwen. Bouwinvest gaat hier 90 vrije sector woningen verhuren waarvan 52 middenhuurwoningen. De huurwoningen zijn verdeeld over 2 gebouwen met elk een luxe uitstraling. Alle woningen in Diepeveen zijn inmiddels verkocht of verhuurd.

Lees meer
SAWA
SAWA

SAWA is een uniek en circulair houten woongebouw van 50 meter hoog op de Lloydpier in de wijk Schiemond. Er komen 39 koopwoningen en 70 huurwoningen. De verkoop is gestart en de verhuur zal in 2023 starten.

Lees meer
Kop Dakpark
Kop Dakpark

De Kop van het Dakpark aan de Vierhavenstraat zal worden gesierd met een innovatief gebouw waar mens, natuur en omgeving samenkomen. Van de 155 woningen komen er 65 in het sociale segment beschikbaar en 90 in het middensegment.

Lees meer

Artikelen over deze wijk

Wijkreportage

Maak kennis met Schiemond: een wijk met een oud en een nieuw gezicht

De wijk Schiemond bestaat uit twee heel verschillende buurten: het ‘oude’ Schiemond met zijn rijke geschiedenis en het nieuwe Lloydkwartier. Schiemond is begin jaren tachtig gebouwd op vrijgekomen haventerrein.

Lees meer

Wonen aan de Schiehaven in Delfshaven

Altijd al aan het water willen wonen? Schiehaven Noord verandert in een aantrekkelijk groen woongebied met 500 tot 700 woningen voor iedere portemonnee.

Lees meer

Bouw SAWA in volle gang. Kijk mee op de bouwplaats naar de vorderingen.

Nieuwbouwproject SAWA van Mei Architecten vordert gestaag. Elke week wordt er een verdieping toegevoegd aan dit bijzondere houten gebouw. Kom zelf kijken op de bouwplaats naar de innovatieve bouwmethode.

Lees meer

Starters krijgen een extra financieel steuntje in de rug met de Starterslening

Maximum aanvragen is bereikt, maar ze zijn nog niet allemaal goedgekeurd. Een Starterslening kun je aanvragen voor maximaal 30.000 euro voor de aankoop van hun eerste woning met een koopprijs tot 405.000 (NHG).

Lees meer

Ook wonen in Rotterdams eerste houten en gezondste gebouw?

SAWA is een uniek en circulair houten woongebouw van 50 meter hoog op de Lloydpier in de wijk Schiemond. De verkoop is in volle gang, er zijn nog enkele woningen beschikbaar. De verhuur van 70 woningen start in 2023.

Lees meer

Eden District, Paul en Yvette: drie groentjes in Rotterdam-West

Ben je een tijdje niet in het Lloydkwartier geweest? Dan staat je een verrassing te wachten. Nieuwe straten en gebouwen verrezen er aan het water, waaronder Eden District.

Lees meer