Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Filter voorkeuren

Bouwfase

Huren

Kopen

In verhuur/verkoop
In aanbouw
In studie
In voorbereiding

Middelland

Beschrijving

Metropolitaans en beschut, het contrast dat Middelland zijn karakter geeft. De 1e en 2e Middellandstraat en de Nieuwe Binnenweg zijn de aders van bedrijvigheid in de wijk, daartussen liggen de straten waar het rustig wonen is. De Nieuwe Binnenweg is dé plek waar nieuwe, creatieve winkels en initiatieven ontstaan. Zoals het pas geopende filmcentrum Kino, waar ooit het International Film Festival Rotterdam het levenslicht zag.

Wijkgegevens

Bouwperiode 72% is gebouwd voor 1945 Gezinssamenstelling Samenwonend met kinderen
15%
Bereikbaarheid 9 minuten Coolsingel 29 minuten Den Haag Tram 4, 21, 23, 24

Projecten in deze wijk

Oostervant
Oostervant

De komende 8 tot 10 jaar bouwt Woonstad Rotterdam aan een beter Oostervantkwartier. De woningen worden hier flink opgeknapt of zelfs vernieuwd, omdat veel woningen teveel gebreken hebben.

Lees meer

Artikelen over deze wijk

Starters krijgen een extra financieel steuntje in de rug met de Starterslening

Maximum aanvragen is bereikt, maar ze zijn nog niet allemaal goedgekeurd. Een Starterslening kun je aanvragen voor maximaal 30.000 euro voor de aankoop van hun eerste woning met een koopprijs tot 405.000 (NHG).

Lees meer

Wat koop je in Rotterdam voor 290.000 tot 435.000 euro?

Wil je een huis kopen in Rotterdam? Hoewel je misschien al jarenlang droomt van een bepaalde straat of buurt, is het soms beter om verder te kijken dan wat je al kent of weet.

Lees meer

In De Kapel woon je in een voormalige school

Om de hoek van de Matthenesserlaan, in de Breitnerstraat in het Oude Westen, komen vier zeer ruime turn-key loftwoningen met elke een eigen tuin of royaal terras.

Lees meer

“Rotterdam is heel geschikt om met kinderen te wonen”

Wat zijn de beste plekken om in Rotterdam goed te wonen met kinderen? Makelaar Nicole van Emmerik van Van Herk Makelaardij vertelt over de kindvriendelijke wijken in Rotterdam.

Lees meer

Kinderen in Rotterdam: Lotte en Olivier over Blijdorp en Middelland

Wie kunnen er nu beter vertellen over wat een buurt een fijne plek maakt voor kinderen, dan kinderen zelf? In de serie ‘Kinderen in Rotterdam’ vertellen jonge Rotterdammers over hun eigen buurt.

Lees meer

Van CEO tot student voor iedereen een passend huurappartement

Wat Rotterdam Apartments doet, dat is met zo’n naam geen geheim. Maar het ‘hoe en waarom’ achter de organisatie is vooral in de huidige markt des te interessanter.

Lees meer