Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Filter voorkeuren

Bouwfase

Huren

Kopen

In verhuur/verkoop
In aanbouw
In studie
In voorbereiding

Bospolder

Beschrijving

Bospolder bruist! Aan de noordelijke rand van de wijk vind je de levendige Schiedamseweg waar je winkels, eetgelegenheden en andere voorzieningen vindt. Centraal in de wijk ligt het Bospolderplein, waar kinderen heerlijk kunnen spelen en sporten. Iconisch is het dakpark aan de westelijke rand van de wijk. Dit is een groot stadspark bovenop winkels en een parkeergarage met uitzicht over het Merwe Vierhavensgebied. Helemaal aan de oostkant van de wijk ligt ook het charmante Historisch Delfsthaven.

Wijkgegevens

Bouwperiode 55% is gebouwd voor 1945 Gezinssamenstelling Samenwonend met kinderen
20%
Bereikbaarheid 13 minuten Coolsingel 33 minuten Den Haag Tram 4, 8 + Metro A, B, C

Projecten in deze wijk

Rietmakersgang
Rietmakersgang

Lees meer
Schipper III
Schipper III

Lees meer
Schans II Oud
Schans II Oud

Havensteder gaat aan de Schans en 2de Schansstraat 38 nieuwe duurzame sociale huurwoningen realiseren. Eerst slopen wij de oude woningen. De sloop vond begin 2022 plaats. De bouw start in de eerste weken van januari 2024. Met de nieuwbouw worden oude woningen vervangen voor moderne duurzame woningen voor de toekomst. De woningen liggen middenin het levendige Delfshaven.

Lees meer
Vossa Nova
Vossa Nova

Aan de Schiedamseweg in de luwte van de Bospoldervos worden 7 mooie eengezinswoningen gebouwd. De woningen van het bouwproject Vossa Nova worden te koop aangeboden in het hoge segment. Vossa Nova komt te liggen op een unieke locatie tussen het Marconiplein, het Dakpark en naast het bijzondere stadsontwikkelingsproject Merwe vierhavens (M4H).

Lees meer

Artikelen over deze wijk

Nieuwbouw sociale huurwoningen De Schans II in Delfshaven

Havensteder gaat aan de Schans en 2de Schansstraat in Delfshaven 38 nieuwe duurzame sociale huurwoningen bouwen. Het gebouw krijgt een karakteristieke historische uitstraling met moderne eigenschappen.

Lees meer

Starters krijgen een extra financieel steuntje in de rug met de Starterslening

Maximum aanvragen is bereikt, maar ze zijn nog niet allemaal goedgekeurd. Een Starterslening kun je aanvragen voor maximaal 30.000 euro voor de aankoop van hun eerste woning met een koopprijs tot 405.000 (NHG).

Lees meer

Uitreiking Rotterdam Architectuurprijzen met eervolle vermelding voor The Hudsons

op 7 juni vond de uitreiking plaats van de Rotterdam Architectuurprijs. Aan de competitie voor beste bouwwerk van de stad deden 18 projecten mee. Twee scholen wonnen de vakjuryprijs en de publieksprijs.

Lees meer

Vossa Nova: mooie eengezinswoningen in Bospolder Tussendijken

Vossa Nova is een bouwproject van zeven koopwoningen voor gezinnen op een unieke locatie aan de levendige Schiedamseweg en in de luwte van Bospoldervos.

Lees meer

Betaalbaar wonen in een bijzonder gebouw op de Kop van het Dakpark

De Kop van het Dakpark aan de Vierhavenstraat zal worden gesierd met een innovatief gebouw waar mens, natuur en omgeving samenkomen. Er komen 65 woningen in het sociale segment en 90 in het middensegment.

Lees meer

Dolgelukkig met een woning in Diepeveen, pal naast Delfshaven

Ingrid kijkt uit naar haar nieuwe appartement in Diepeveen in Delfshaven. Van Capelle terug naar de gezellige reuring van haar geboortestad.

Lees meer