Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Filter voorkeuren

Bouwfase

Huren

Kopen

In verhuur/verkoop
In aanbouw
In studie
In voorbereiding

Zuidwijk

Beschrijving

Deze wijk ligt ten oosten van Metrostation Slinge onder het Zuiderpark. Het is een groene wijk, maar een deel van de kleine woningen worden vervangen door nieuwe gezinswoningen met tuin. Centraal door de wijk loopt de Slinge. Aan deze straat bevinden zich verschillende winkels voor dagelijkse boodschappen. Het Zuiderpark grenst in het noorden aan de wijk. Ook het Hart van Zuid met de vele winkels en voorzieningen ligt om de hoek.

Wijkgegevens

Bouwperiode 50% is gebouwd tussen 1945 en 1959 Gezinssamenstelling Eenpersoonshuishouden
49%
Bereikbaarheid 9 minuten Zuidplein 42 minuten Den Haag Bus 68,70,72,82, 183,283 + tram 25

Projecten in deze wijk

De Burgen – Waterburg
De Burgen – Waterburg

Lees meer
Slinge 303
Slinge 303

Slinge 303 in Rotterdam Zuidwijk wordt een multifunctioneel gebouw met op de eerste drie verdiepingen basisschool Het Epos en daarboven 53 duurzame en betaalbare koopappartementen. Voor je dagelijkse boodschappen heb je tal van winkels en supermarkten in de directe omgeving. In de wijk bevinden zich diverse scholen, sportclubs en groenvoorzieningen. Het centrum of andere leuke plekken zijn makkelijk bereikbaar met de metro, tram of bus. De verkoop is gestart, er zijn nog diverse woningen beschikbaar met verkoopprijzen vanaf 272.000 euro vrij op naam.

Lees meer
Wildenburg
Wildenburg

In Rotterdam Charlois in de wijk Zuidwijk ligt 'de Burgen'. Hier bouwde Hefwonen de afgelopen jaren al verschillende nieuwbouwprojecten, zoals Hof van Zuidwijk West en Schuilenburg-Britsenburg (Parel van Zuidwijk). Nu is hefwonen begonnen aan de bouw van 110 sociale huurwoningen in project Wildenburg nieuwbouw. Dit is de laatste nieuwbouw die onderdeel is van deze gebiedsontwikkeling. De verhuur van de woningen loopt via Woonnet Rijnmond en start meestal een aantal maanden voor oplevering (verwacht eind 2024).

Lees meer

Artikelen over deze wijk

Wonen op een centrale plek in Zuidwijk waar je iedere avond kunt genieten van de zonsondergang

Slinge 303 krijgt 53 appartementen met een verkoopprijs vanaf 269.000 euro v.o.n. Wonen in Zuidwijk met alles in de buurt en 1, 2 of 3 slaapkamers. De Pre-Sale vindt vanaf donderdag 10 augustus 16.00 uur plaats.

Lees meer

Starters krijgen een extra financieel steuntje in de rug met de Starterslening

Maximum aanvragen is bereikt, maar ze zijn nog niet allemaal goedgekeurd. Een Starterslening kun je aanvragen voor maximaal 30.000 euro voor de aankoop van hun eerste woning met een koopprijs tot 405.000 (NHG).

Lees meer

Start bouw sociale huurwoningen Wildenburg in Zuidwijk

In de Burgen in de wijk Zuidwijk bouwt Hefwonen drie woongebouwen met 110 sociale huurwoningen:. Wildenburg is de laatste nieuwbouw van deze gebiedsontwikkeling.

Lees meer

Pioniers gezocht voor de eerste ‘tiny village’ in Rotterdam Zuidwijk

Kjeld en Jennifer werken daarom aan de realisatie van de eerste tiny village in Rotterdam. Het doel? Binnen een jaar een hechte gemeenschap realiseren, met zelfvoorzienende, verplaatsbare tiny houses.

Lees meer

Natuurlijk Stads: royaal wonen aan de rand van Rotterdam

Royaal wonen aan de rand van Rotterdam. Dat kan binnenkort in Natuurlijk Stads. Aan de zuidrand van Rotterdam worden veertien twee-onder-een-kap-woningen en één vrijstaande woning gebouwd.

Lees meer

Verbaas je over de rijke cultuur en natuur van Zinderend Zuidwijk!

Had jij altijd medelijden met de senioren, stellen en jonge gezinnen die zich aan de rand van de stad vestigden? Dacht je dat er concessies werden gedaan op het gebied van bereikbaarheid en vertier? Niets is minder waar.

Lees meer