Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Filter voorkeuren

Bouwfase

Huren

Kopen

In verhuur/verkoop
In aanbouw
In studie
In voorbereiding

Zuidplein

Beschrijving

Zuidplein, het hart van Rotterdam-Zuid. Wil je werkelijk álle faciliteiten bij de hand hebben, dan ben je in de wijk Zuidplein aan het goede adres. Met een groot winkelcentrum, Theater Zuidplein, Ahoy en de vele ontwikkelingen en faciliteiten in de wijk, is Zuidplein aantrekkelijk om te wonen en ontspannen. Het kwaliteitsprogramma ‘Hart van Zuid’ maakt de wijk in de aankomende 20 jaar nóg mooier. Zo’n 1.200 bewoners wonen in koop- en huurappartementen met prachtig uitzicht over Zuid, de stad of het Zuiderpark.

Wijkgegevens

Bouwperiode 53% is gebouwd in de jaren 90 Gezinssamenstelling Eenpersoonshuishouden
57%
Bereikbaarheid 18 minuten Coolsingel 39 minuten Den Haag Metro D,E

Projecten in deze wijk

Abn Amro Locatie Zuidplein
Abn Amro Locatie Zuidplein

Lees meer
Pleinweg-Goereesestraat
Pleinweg-Goereesestraat

Lees meer

Artikelen over deze wijk

Starters krijgen een extra financieel steuntje in de rug met de Starterslening

Maximum aanvragen is bereikt, maar ze zijn nog niet allemaal goedgekeurd. Een Starterslening kun je aanvragen voor maximaal 30.000 euro voor de aankoop van hun eerste woning met een koopprijs tot 405.000 (NHG).

Lees meer

Wat koop je in Rotterdam voor 195.000 tot 250.000 euro?

Wil je een huis kopen in Rotterdam? Hoewel je misschien al jarenlang droomt van een bepaalde straat of buurt, is het soms beter om verder te kijken dan wat je al kent of weet. Stel niet de buurt, maar je budget centraal!

Lees meer

Community living: altijd hulp én nieuwe vrienden naast de deur

Community living: altijd hulp én nieuwe vrienden naast de deur. Bij Startmotor en WEST507 staat de gemeenschap centraal.

Lees meer

Zó vul je een zaterdag in en rondom Zuidplein

Zuidplein bruist, mede door de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid die dit stadsdeel een fysieke en sociale impuls geeft. De Gooilandsingel - met allerlei horeca - verbindt, het Plein op Zuid is een plek voor ontmoeting.

Lees meer

“Een goede buurt heeft een sterk sociaal hart”

Als je volgend jaar op Zuidplein uit de metro stapt, voor een bezoek aan het uitgebreide Rotterdam Ahoy, het vernieuwde Theater Zuidplein of één van de vele terrassen aan de Gooilandsingel, kijk dan vooral ook even naar

Lees meer

Rotterdam Zuid: de stad die zich steeds opnieuw uitvindt

Rotterdam Zuid is misschien wel het Rotterdamst van de beide oevers. Het is het gebied van buitenplaatsen, van innovatieve havens en een proeftuin van de volkshuisvesting.

Lees meer