Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Filter voorkeuren

Bouwfase

Huren

Kopen

In verhuur/verkoop
In aanbouw
In studie
In voorbereiding

Tarwewijk

Beschrijving

Divers, grootstedelijk en verrassend dicht bij het centrum, dat is de Tarwewijk. De wijk ligt tussen Zuidplein, metrostation Maashaven en de Maastunnel, aan de noordkant begrenst door de Maashaven. In de wijk wonen veel gezinnen met kinderen, en daarom zijn er ook veel basisscholen. Iconisch voor de wijk is de oude Graansilo bij metrostation Maashaven. Iconisch voor de wijk is de oude graansilo bij metrostation Maashaven. Hierin bevindt zich nu Maassilo. Een evenementenlocatie, poppodium en thuis van Club Now & Wow.

Wijkgegevens

Bouwperiode 80 % is gebouwd voor 1945 Gezinssamenstelling Eenpersoonshuishouden
48%
Bereikbaarheid 5 minuten Zuidplein 36 minuten Den Haag Tram 2 + metro D,E

Projecten in deze wijk

Maashaven
Maashaven

Lees meer
Mijnkintbuurt
Mijnkintbuurt

Lees meer

Artikelen over deze wijk

Starters krijgen een extra financieel steuntje in de rug met de Starterslening

Maximum aanvragen is bereikt, maar ze zijn nog niet allemaal goedgekeurd. Een Starterslening kun je aanvragen voor maximaal 30.000 euro voor de aankoop van hun eerste woning met een koopprijs tot 405.000 (NHG).

Lees meer

Woningen samenvoegen of vergroten in Zuid mét subsidie

Wil je in Zuid (blijven) wonen maar heb je meer ruimte nodig? Woningeigenaren kunnen 35.000 euro krijgen voor het samenvoegen van woningen en 20.000 euro voor het vergroten van hun woning.

Lees meer

Maak kennis met de Tarwewijk: divers en verrassend dicht bij het centrum

Wonen in een diverse en super centraal gelegen wijk. Vanaf de Tarwewijk fiets je in 10 minuten naar het centrum. De wijk ligt aan de Maashaven waar in de toekomst nieuwe woningen en het Nelson Mandelapark komen.

Lees meer

Thuiskomen bij het nieuwe woonzorgcentrum Beyt Essalam

Aan de Pleinweg in de Tarwewijk komt een nieuw woonzorgcentrum met 24 zorgappartementen voor ouderen met een Islamitische achtergrond die verpleging en verzorging nodig hebben.

Lees meer

Tarwewijk staat bol van belofte

Tarwewijk ligt in het Noordwesten van stadsdeel Charlois, oftewel ‘op Zuid’. Het wordt begrensd door Maashaven, de drukke Pleinweg en de Dordtselaan.

Lees meer

De kans op een grotere woning in Rotterdam ligt naast de deur!

Er is in Rotterdam een grote vraag naar grotere woningen, maar naast verhuizen zijn er ook andere manieren om groter te wonen. Soms ligt het antwoord dichterbij dan je denkt. Naast de deur bijvoorbeeld, letterlijk!

Lees meer