Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Filter voorkeuren

Bouwfase

Huren

Kopen

In verhuur/verkoop
In aanbouw
In studie
In voorbereiding

Oud-Charlois

Beschrijving

Oud-Charlois biedt ieder wat wils: oud, jong, sportief, creatief, alles is te vinden in deze sfeervolle wijk. De kracht van Oud-Charlois zit in de karaktervolle en groene omgeving én de bevlogen bewoners. Meer dan 150 creatieve ondernemers en verschillende actieve bewonersgroepen maken de wijk levendig. Ook het onderwijsaanbod is groot: de wijk telt 4 basisscholen en 5 middelbare scholen. Voor wie het oude Rotterdam wil ervaren, is de dorpskern met authentieke huizen en straatjes een feestje om te bivakkeren.

Wijkgegevens

Bouwperiode 54 % is gebouwd voor 1945 Gezinssamenstelling Eenpersoonshuishouden
47%
Bereikbaarheid 8 minuten Zuidplein 38 minuten Den Haag Bus 44,67,70,72 + tram 2

Projecten in deze wijk

Aalscholverlocatie
Aalscholverlocatie

Lees meer

Artikelen over deze wijk

Starters krijgen een extra financieel steuntje in de rug met de Starterslening

Maximum aanvragen is bereikt, maar ze zijn nog niet allemaal goedgekeurd. Een Starterslening kun je aanvragen voor maximaal 30.000 euro voor de aankoop van hun eerste woning met een koopprijs tot 405.000 (NHG).

Lees meer

Maak kennis met Oud-Charlois en De Wielewaal

Het historische midden van Oud-Charlois is het vroegere dorp Charlois, ontstaan in 1462 en vernoemd naar het Franse Charolais. Wielewaal is van na de oorlog. De naam verwijst naar de middeleeuwse plassen Wiel en Waal.

Lees meer

Van Schippersschool naar stoere woningen met behoud van monumentale details

Ben jij op zoek naar een echt karakteristiek stukje Rotterdam? Dan is Oud-Charlois echt iets voor jou! De voormalige Schippersschool is omgebouwd tot mooie, stoere woningen.

Lees meer

Woningen samenvoegen of vergroten in Zuid mét subsidie

Wil je in Zuid (blijven) wonen maar heb je meer ruimte nodig? Woningeigenaren kunnen 35.000 euro krijgen voor het samenvoegen van woningen en 20.000 euro voor het vergroten van hun woning.

Lees meer

Wonen in een van de finalisten van de Rotterdam Architectuur Prijs?

Van 6 mei tot en met 6 juni kon iedereen die de architectuur van Rotterdam een warm hart toedraagt, stemmen voor de RAP publieksprijs. Op 22 juni om 16.00 uur worden de winnaars van de publieksprijs en de vakjury.

Lees meer

Wat koop je in Rotterdam voor 290.000 tot 435.000 euro?

Wil je een huis kopen in Rotterdam? Hoewel je misschien al jarenlang droomt van een bepaalde straat of buurt, is het soms beter om verder te kijken dan wat je al kent of weet.

Lees meer