Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Filter voorkeuren

Bouwfase

Huren

Kopen

In verhuur/verkoop
In aanbouw
In studie
In voorbereiding

Heijplaat

Beschrijving

Heijplaat is een groene oase middenin de Rotterdamse stadshavens. Verstopt achter de voormalige scheepswerf van de Rotterdamsche Droogdokmaatschappij (RDM) is het een bijzonder tuindorp met een rijke cultuurhistorische achtergrond. Het is er goed toeven voor hen die het aandurven om midden in de dynamiek van het kloppend hart van de wereldeconomie te wonen. Tuindorp Heijplaat ontstond begin vorige eeuw toen de RDM, één van de grootste scheepswerven in Europa, zo’n 850 woningen bouwde voor zijn medewerkers. Na de Tweede Wereldoorlog kwamen er meer woningen bij. Op Heijplaat worden nu ook nieuwe gezinswoningen gebouwd die zeer milieuvriendelijk zijn en soms zelfs meer stroom opwekken dan ze gebruiken. De Waterbus brengt je in no-time van Heijplaat naar hartje centrum Rotterdam.

Wijkgegevens

Bouwperiode 13 % is gebouwd na 2010 Gezinssamenstelling Samenwonend met kinderen
19%
Bereikbaarheid 23 minuten zuidplein 41 minuten Den Haag Bus 68

Projecten in deze wijk

Het Heij
Het Heij

Aan de Heyse kade in de Rotterdamse wijk Heijplaat verrijst een circulaire en natuur inclusieve woonbuurt. Hier ontwikkelen we 17 cascowoningen die je zelf aan de binnenkant naar eigen smaak ontwerpt, indeelt en afbouwt. Laat je creativiteit de vrije loop! 

Lees meer
Juul
Juul

Dit is jouw kans op een wel heel bijzondere woning! Net voorbij de Waalhaven in het Rotterdamse havengebied vind je Heijplaat, een dorp met een beschermd stadsgezicht. Hier worden 4 woningen gebouwd tussen de resten van de afgebrande Julianakerk, met oog voor het erfgoed van Heijplaat.

Lees meer
Heysekade
Heysekade

Ben je op zoek naar de gezelligheid en intieme sfeer van een dorp, het robuuste en stoere van de haven én het liefst dicht bij de stad? De verkoop van de 8 duurzame en toekomstbestendige woningen aan de Heysekade op de Heijplaat is gestart.

Lees meer

Artikelen over deze wijk

Het Heij: je cascowoning zelf van binnen indelen en afbouwen

Het Heij is een circulaire en natuurinclusieve woonbuurt waar 17bio-based cascowoningen worden gebouwd die bewoners van binnen zelf kunnen ontwerpen, indelen en afbouwen. Bewoners wekken zelf electriciteit op.

Lees meer

Starters krijgen een extra financieel steuntje in de rug met de Starterslening

Maximum aanvragen is bereikt, maar ze zijn nog niet allemaal goedgekeurd. Een Starterslening kun je aanvragen voor maximaal 30.000 euro voor de aankoop van hun eerste woning met een koopprijs tot 405.000 (NHG).

Lees meer

Wonen bij Juul

Wonen in een voormalige kerk op Heijplaat middenin het Rotterdamse havengebied. Binnenkort start de verkoop van de 4 eengezinswoningen met een woonoppervlak vanaf 108m2.

Lees meer

Duurzame en toekomstbestendige woningen aan de Heysekade

Inloopavond donderdag 22 december bij Heysekade. De gezelligheid van een dorp, het robuuste en stoere van de haven, energiezuinig én dicht bij de stad? De bouw gaat dit jaar nog van start.

Lees meer

De familie Wilbers-Van Holt woont happy op Heijplaat

Vanaf de Water-taxi halte is het nog geen vijf minuten lopen naar het huis van Kelly, Thomas en hun zoontjes. Ze wonen in het Verborgen Geheim op de Heijplaat. De allerlaatste 2 nieuwbouwwoningen zijn nog te koop.

Lees meer

Het Verborgen Geheim fase 6 in verkoop

Aan de stoere Heysehaven wordt gebouwd aan een moderne en groene woonwijk met 170 nul-op-de-meter nieuwbouwhuizen. Er komen karakteristieke kadewoningen, twee-onder-één-kapwoningen en eengezinswoningen.

Lees meer