Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Filter voorkeuren

Bouwfase

Huren

Kopen

In verhuur/verkoop
In aanbouw
In studie
In voorbereiding

De Wielewaal

Beschrijving

De Wielewaal, een kleine woonwijk aan de rand van het Zuiderpark. Een groene oase in stedelijk gebied. Perfect voor wie van rust en natuur houdt en toch alle voorzieningen binnen handbereik wil. Tram 2, het Zuiderpark, de kinderboerderij en de sporthal liggen om de hoek, boodschappen doe je op de fiets vlakbij. De oorspronkelijke zogenaamde noodwoningen uit 1949 worden in fases vervangen door nieuwbouw. In 2016 zijn de eerste eengezinswoningen en appartementen opgeleverd in Wielewaal-Oost. Recent zijn er ruim 200 koop-, sociale- en vrije sectorhuurwoningen gebouwd. Begin 2024 start de verkoop van de volgende fase woningen. In totaal komt er een mix aan maximaal 807 huur- en koopwoningen. Benieuwd hoe het is geworden? Ga dan gerust een kijkje nemen in de wijk. En loop dan gelijk even langs het Wielewaalhuis voor een kop koffie of een praatje.

Wijkgegevens

Bouwperiode De nieuwbouw is gestart in 2016 en loopt naar verwachting nog een aantal jaar door. Gezinssamenstelling Gemixt. Zowel voor alleenstaanden, samenwonenden als gezinnen.
100%
Bereikbaarheid 9 minuten Zuidplein 38 minuten Den Haag

Projecten in deze wijk

Wielewaal
Wielewaal

De wijk De Wielewaal in Charlois is er een met karakter. De architectuur in de Wielewaal oogt vriendelijk, open en uitnodigend. Heel herkenbaar aan de karakteristieke dakvorm met de ronding onderaan en zonnepanelen in de nok. De gekleurde voordeuren, de gevels vol rozen of blauwe regen en de lage haagjes met het tuinhek. BPD bouwt in de Wielewaal ruime huizen met een tuin in een groene en kleurrijke omgeving, waar buren betrokken zijn bij de buurt. Naast koopwoningen is er ook ruimte voor sociale huurwoningen én middeldure huurwoningen. De huurwoningen uit de eerste fases zijn inmiddels allemaal vergeven. De komende jaren komen er nog meer huur- en koopwoningen beschikbaar.

Lees meer

Artikelen over deze wijk

Start verkoop

In de Wielewaal zijn nog enkele woningen van fase 5 beschikbaar

In de Wielewaal kun je wonen in een groene oase, maar toch dicht bij het centrum. Er komen zo'n 800 nieuwe woningen die in fases worden aangeboden en opgeleverd.

Lees meer

De Wielewaal is gewoon een gezellige wijk. Zodra het maar even lekker weer is, komt iedereen naar buiten

Dave en zijn gezin wonen in de Wielewaal en voelen zich hier heel erg thuis. 'De ligging is geweldig. Je woont buiten, maar toch in de stad, de mensen zijn aardig en de kinderen hebben alle ruimte om te spelen.'

Lees meer

Starters krijgen een extra financieel steuntje in de rug met de Starterslening

Maximum aanvragen is bereikt, maar ze zijn nog niet allemaal goedgekeurd. Een Starterslening kun je aanvragen voor maximaal 30.000 euro voor de aankoop van hun eerste woning met een koopprijs tot 405.000 (NHG).

Lees meer

Maak kennis met Oud-Charlois en De Wielewaal

Het historische midden van Oud-Charlois is het vroegere dorp Charlois, ontstaan in 1462 en vernoemd naar het Franse Charolais. Wielewaal is van na de oorlog. De naam verwijst naar de middeleeuwse plassen Wiel en Waal.

Lees meer

Wat de Wielewaal zo bijzonder maakt?

De landschapsarchitect en architect vertellen wat wonen in de Wielewaal zo speciaal maakt. Is het de ruimte, de tuin, het groen óf het iedere-dag-weekend-gevoel?

Lees meer

Rotterdam Zuid: de stad die zich steeds opnieuw uitvindt

Rotterdam Zuid is misschien wel het Rotterdamst van de beide oevers. Het is het gebied van buitenplaatsen, van innovatieve havens en een proeftuin van de volkshuisvesting.

Lees meer