Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Filter voorkeuren

Bouwfase

Huren

Kopen

In verhuur/verkoop
In aanbouw
In studie
In voorbereiding

Carnisse

Beschrijving

Woon je in Carnisse, dan is het Zuiderpark ‘je achtertuin’. De perfecte zomeravond brengen veel bewoners van de vaak twee of- driekamer portiekwoningen hier dan ook door, samen met vrienden en een goede barbecue. Carnisse is een centrale wijk, met veel voorzieningen op loopafstand. Zwemmen, shoppen, dansen in Ahoy, naar theater Zuidplein, binnen enkele minuten sta je waar je zijn wilt. De vooroorlogse wijk is van alle gemakken voorzien en is voor veel jonge mensen het beginpunt van hun wooncarrière. Goed nieuws voor woningzoekers. Er zijn plannen voor een nieuwe buurt met zo’n 500 woningen tussen het Zuiderpark en de Carnissedreef: het Carnisse Eiland.

Wijkgegevens

Bouwperiode 47 % is gebouwd voor 1945 Gezinssamenstelling Eenpersoonshuishouden
52%
Bereikbaarheid 3 minuten Zuidplein 40 minuten Den Haag Tram 2

Projecten in deze wijk

Urkersingel
Urkersingel

Lees meer
Carnisse Poort
Carnisse Poort

Carnisse Poort is de nieuwe verbinding naar het Hart van Zuid. Hier komen straks circa 55 duurzame, nieuwbouw koopwoningen voor bewoners in verschillende levensfasen. Met de bouw van de nieuwe woningen komt er een directe verbinding tussen de wijk Carnisse en het bruisende Hart van Zuid. Hierdoor kunnen bewoners van Carnisse makkelijker gebruikmaken van alle voorzieningen die Hart van Zuid te bieden heeft.

Lees meer
Carnisse Eiland
Carnisse Eiland

In totaal komen er zo’n 500 nieuwe woningen op het Carnisse Eiland. Een gevarieerde mix aan woningen. Zowel gezinswoningen met een tuin als bovenwoningen en appartementen. Het aanbod bestaat uit koopwoningen, sociale huurwoningen en middeldure huurwoningen.

Lees meer

Artikelen over deze wijk