Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Vooraankondiging Openbare Tenders

Op deze pagina informeert de gemeente Rotterdam de markt over aankomende Openbare Tenders alvorens ze open staan voor inschrijving. Hierdoor kan je je als marktpartij voorbereiden op de officiële publicatie op het aanbestedingsplatform Negometrix. Houd er rekening mee dat genoemde publicatiedata slechts een grove schatting zijn. Zodra een tender op Negometrix is gepubliceerd, plaatsen wij een directe link naar de bestanden op Negometrix. Na sluiting van de selectiefase zal de Openbare Tender worden verwijderd van deze pagina.

Meer informatie of vragen? Mail: [email protected].

Delftsestraat-West – d.d. 18 november 2022

Gemeente Rotterdam start een marktselectieprocedure met openbare voorselectie voor de verkoop van gemeentelijk vastgoed in het Schiekadeblok. Dit vastgoed betreft de grond met opstal van vier panden die vallen onder de adressen Delftsestraat 21 t/m 33 en Delftseplein 38-39 met in totaal een oppervlakte van c.a. 7.500m2 BVO. De grond onder de openbare weg welke overlapt met deze adressen wordt niet uitgegeven.

De opgave bij deze panden is renovatie en transformatie met oog voor behoud van de wederopbouwarchitectuur. Er is een mogelijkheid voor optoppen in maximaal twee lagen. De panden zullen zowel aan de zijde van de Delfstestraat als aan de Delftsehof een goede uitstraling moeten hebben. Qua programma is de opgave gericht op het behoud van het creatief-innovatief ecosysteem en daarmee op het zoveel mogelijk huisvesten van huidige ondernemers, die hier nu op basis van tijdelijkheid zitten. De verkoop wordt gegund aan de partij die duurzaam verbonden wil blijven aan het vastgoed en die een plan indient met de beste prijs- en kwaliteitsverhouding. Gemeente Rotterdam wil uiteindelijk één marktpartij contracteren die de panden aankoopt en de opgave voor deze panden realiseert voor eigen rekening en risico conform het ingediende plan.

De panden worden momenteel in tijdelijk beheer verhuurd. De panden maken onderdeel uit van het cultuurhistorisch waardevolle ensemble aan de Delftsestraat. Het onderhoud aan de panden is op basisniveau uitgevoerd. Nu moet er geïnvesteerd worden zodat de panden langere tijd bruikbaar en interessant blijven voor de huisvesting van ondernemers en om zo mogelijk meer ondernemers te huisvesten.

Zie de selectieleidraad voor een nadere omschrijving van de opgave, daarvoor dient u zich eerst aan te melden bij Negometrix.

Het Vossenhol – d.d. 14 april 2022

De Gemeente zet haar ontwikkellocatie het Vossenhol aan de Schiedamseweg, via een marktselectieprocedure in de markt. De Gemeente contracteert één marktpartij die de grond in bouwrijpe staat van de Gemeente tegen marktconforme voorwaarden koopt en vervolgens voor eigen rekening en risico het plan ontwikkelt en realiseert. Er komen 6 gezinswoningen op een maatschappelijke plint.

Zie voor een nadere omschrijving van de uit te voeren werkzaamheden Gepubliceerde Tenders (negometrix.com)

Vorig artikel Kom naar de bouwplaats van Bernini op Open Huizen Dag 30 september
Volgend artikel Kom naar de bouwplaats van Bernini op Open Huizen Dag 30 september