Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Startbouwmomenten in Rotterdam

Er willen steeds meer mensen in Rotterdam (blijven) wonen. Fantastisch natuurlijk, maar die groei zet wel de woningvoorraad verder onder druk. Dit is een landelijk probleem, maar de gemeente Rotterdam en marktpartijen doen wat ze kunnen om ervoor te zorgen dat straks alle oude en nieuwe Rotterdammers een passende woning kunnen vinden. Onder meer door tussen de 3.500 en 4.000 woningen per jaar bij te bouwen, waarvan de helft voor mensen met een laag of midden inkomen. Hieronder hebben we een aantal startbouw momenten van projecten uitgelicht.

Laatste reguliere bouwproject in Nesselande: Finesse

Vrijdag 8 september om 12.00 uur – Bouwlocatie Finesse Rotterdam, Nesselande

Vanuit de heistelling sloeg wethouder Chantal Zeegers (Klimaat, Bouwen en Wonen) samen met Miriam Hoekstra- van der Deen (bestuursvoorzitter Woonstad) de symbolische eerste paal voor het bouwproject Finesse. Dit laatste reguliere bouwproject in Nesselande bestaat uit 116 woningen en bevindt zich volledig in het betaalbare huursegement. Verdeeld over 3 woontorens worden er 62 woningen in de sociale sector aangeboden en 54 woningen in het middenhuursegment. Daarbij is 60% van de woningen bestemd voor senioren. Gemeente Rotterdam en Woonstad benadrukken hiermee hun inzet voor betaalbare huisvesting. De woningen zijn energieneutraal, voorzien van zonnepanelen en gasloos. Een mooie stap in de richting van een inclusieve toekomst.

Slaan eerste paal uniek houtbouwproject Valckensteyn

Maandag 11 september 2023 – 11:00 uur – Burghsluissingel 100 in Pendrecht

Wethouder Chantal Zeegers (Klimaat, Bouwen en Wonen) slaat de eerste paal van het unieke houtbouwproject Valckensteyn in Pendrecht. Woonstad Rotterdam bouwt hier 82 huurwoningen in het middensegment en realiseert hiermee het grootste houtbouwproject in de sector in Nederland. Een combinatie van duurzaam en betaalbaar bouwen, met een fraaie openbare tuin voor de wijk, zonnepanelen op het dak en gasloze woningen. Ook is er aandacht voor natuur-inclusief bouwen. Omwonenden zijn uitgenodigd voor het eerste paal moment. Toekomstige bewoners worden kort voor het opleveren van het project bekend.

Vorig artikel Kom naar de bouwplaats van Bernini op Open Huizen Dag 30 september
Volgend artikel Kom naar de bouwplaats van Bernini op Open Huizen Dag 30 september