Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Gemeentelijk Vastgoed

De gemeente Rotterdam heeft vastgoed in haar bezit. Denk bijvoorbeeld aan basisscholen, zwembaden, milieustraten, musea, parkeergarages, de kantoren waarin de ambtenaren werken en het stadhuis.

De panden die niet tot de kernportefeuille behoren zoals sommige kantoren, winkels, of bedrijfsruimten worden verkocht. Het verkoopproces is openbaar en iedereen kan een bod uitbrengen. Het geld dat een verkoop oplevert is hard nodig voor de stad, dat kan de gemeente weer gebruiken voor uitkeringen of onderwijs. Hieronder vind je het aanbod van gemeentelijk vastgoed.

Verkoop bij inschrijving – Nieuwemeer 101

Verkocht onder voorbehoud
Namens de gemeente Rotterdam begeleidt BRiQ real estate de verkoop van een vrijstaand object met maatschappelijke functie, plaatselijk bekend als Nieuwemeer 101 te Rotterdam. Verkoop vindt plaats door middel van ‘verkoop bij inschrijving’. Het betreft een voormalig wijkgebouw met maatschappelijk functie en omvat circa 191 m² V.V.O. verdeeld over twee bouwlagen, en is gelegen op een perceel van circa 310 m². Verkoop en levering geschiedt op basis van “as is, where is”, leeg en ontruimd.

De verkoop vindt plaats door middel van een verkoop bij openbare inschrijving. De verkoopprocedure wordt nader omschreven in de dataroom. Het is mogelijk tot uiterlijk vrijdag 1 september, 2023 12:00 uur een bieding uit te brengen bij de notaris.

Meer informatie over de Nieuwemeer 101 en de brochure waarin staat omschreven hoe toegang te verkrijgen tot de dataroom en de verkoopprocedure, vind je hier.

Verkoop bij inschrijving – Posweg 251

In opdracht van de Gemeente Rotterdam zijn wij gestart met de verkoop van een perceel grond met daarop een te slopen voormalige school. De locatie leent zich goed voor sloop/nieuwbouw van een klein woningproject. Het object heeft twee fronten zowel aan de Posweg als aan de achterzijde. Het vigerende bestemmingsplan voorziet al in wonen.

De verkoop geschiedt via een openbare verkoop bij inschrijving (sluitingsdatum 1 september a.s. 12.00 uur) en onder uitdrukkelijk voorbehoud van finale-/bestuurlijke goedkeuring van de Gemeente Rotterdam.

Meer informatie over de Posweg 251 en de brochure waarin staat omschreven hoe toegang te verkrijgen tot de dataroom en de verkoopprocedure, vind je hier.

Verkoop bij inschrijving – Watertorenweg 160-200

De Gemeente Rotterdam is gestart met de verkoop van het Watertorencomplex in de Esch. Verkoop geschiedt via een openbare verkoopprocedure met voorselectie. Deelname staat open voor alle geïnteresseerde partijen, waarbij wij u als belangstellenden in de eerste fase vragen in een motivatiebrief kenbaar te maken waarom u in aanmerking wil komen voor aankoop van deze locatie. De inschrijving met als sluitingsdatum vrijdag 21 juli a.s. 12:00 uur en geschiedt onder uitdrukkelijk voorbehoud van finale-/bestuurlijke goedkeuring van de Gemeente Rotterdam.

Meer informatie over het Watertorencomplex en de brochure waarin staat omschreven hoe toegang te verkrijgen tot de dataroom en de verkoopprocedure, vind je hier.

Verkoop bij inschrijving – Van Heusdestraat 16

Verkocht onder voorbehoud
De Gemeente Rotterdam is gestart met de verkoop van de Van Heusdestraat 16. De verkoop verloopt via een openbare procedure met inschrijving met als sluitingsdatum vrijdag 14 juli a.s. 12:00 uur en geschiedt onder uitdrukkelijk voorbehoud van finale-/bestuurlijke goedkeuring van de Gemeente Rotterdam.

Meer informatie over dit object en de brochure waarin staat omschreven hoe toegang te verkrijgen tot de dataroom en de verkoopprocedure, vind je hier.

Vorig artikel Heb je bouwplannen? Hier vind je informatie om te starten met jouw woningbouwinitiatief.
Volgend artikel Startbouwmomenten in Rotterdam